Izzítson velünk a télre

Hüco és Hitachi izzítórelék az egyik legszélesebb kínálatban, akár 5 év garanciával, közel 250 egyedi cikkszámmal, több mint 9000 járműapplikációhoz.

A dízelmotor öngyulladással működik. Ez azt jelenti, hogy a hengerben lévő keverék külső hőforrás nélkül is képes berobbanni. A hengerben lévő levegő/üzemanyag keverék nagy nyomás alá kerül, mely olyan magas hőmérsékletet eredményez, hogy a keverék önmagától berobban. Ha azonban a motor hideg, a folyamat során problémák léphetnek fel. Alacsony hőmérsékleten ugyanis a levegő/gázolaj keverék nehezen gyullad be. Hogy az égés hideg motornál is megfelelő legyen, izzítógyertyák segítik elő a gyulladást, ezzel biztosítva az indítást 0°C alatt is.

Az izzítórelé feladata, hogy növelje a hőmérsékletet az égéstérben egészen az üzemanyag-befecskendezés pillanatáig. Az izzítógyertyák ellenállása igen alacsony, hideg időben 0,3Ω – 1Ω körüli. Ez a hőmérséklet emelkedésével rendkívül gyorsan megváltozik. Az alacsony ellenállás miatt nagy áramerősség folyik a rendszerben.

Az izzítórelének nem csupán annyi a feladata, hogy be- és kikapcsolja az áramot. Számos időzítési műveletet végez, amely függ az adott izzítógyertya típusától és a jármű gyártási évétől. Az aktuális külső hőmérséklet is befolyásolja a különböző időzítéseket: az előizzítási időt, az izzítási időt és az utóizzítási időt.

Az izzítórelé a motorházban található, így ki van téve az ott uralkodó körülményeknek. Télen a hideg, nyáron a forróság, a sósvíz, a tisztítószerek megrongálhatják az izzítórelét. A csatlakozóknak minden esetben korróziállónak és tisztának kell lenniük. Az érintkezési hibák üzemzavart, de akár kábeltüzet is okozhatnak.

Egy jármű károsanyag-kibocsátási értékeit (dízel járművek esetén a korom lerakódást is) nagyban befolyásolja a motor indítási folyamata. A gyors és problémamentes indítás sokat segít a kívánt határon belül tartani az emissziós értékeket. Ennél talán még fontosabb, hogy az utóizzítási fázissal üzemelő motorokat megfelelően vezérelje az izzítórelé. Ez csökkentheti a károsanyag kibocsátást a melegedési fázisban. Egy rendeltetésszerűen működő izzítórelé nagyban hozzájárul a környezetvédelemhez.

A Hitachi Astemo (Advanced Sustainable Technologies for Mobility – Korszerű fenntartható technológiák a mobilitásért) célja egy fenntartható társadalom és magas életszínvonal megteremtése világelső, fejlett mobilizációs megoldások segítségével. A független alkatrészpiac keretein belül is igyekeznek hozzájárulni a fenntarthatósághoz, a meglévő termékek modern technológiákkal történő fejlesztésén keresztül.

Az egyik legátfogóbb izzítórelé kínálatunkkal az európai személyautó modellek 95%-ához nyújtunk megoldást. Ezen kívül, olyan egyedülálló szervizkészleteket is kínálunk, amelyek magukban foglalnak egy izzítórelét és a megfelelő típusú és mennyiségű izzítógyertyát. Valamint termékkínlatunkban megtalálhatók gyújtógyertya és izzítógyertya zsírok is.

 

 

Gyújtógyertya kontaktzsír, 100 grammos kiszerelés cikkszám: 134098

      Izzítógyertya kontaktzsír, 100 grammos kiszerelés cikkszám: 134101

 

A Hitachi Astemo Németországban, Espelkampban található fejlesztési és teszt centrumában a fejlesztőcsapatunk a vásárlói igényeknek megfelelően, hozzáadott értékkel rendelkező termékeket állít elő.

A Hitachi alkatrészpiaci választéka három különböző terméktípust kínál: analóg izzítórelék, digitális izzítórelék és teljesen elektronikus vezérlőegységek. A modern típusokban az izzítás vezérlését a motormenedzsment veszi át, és a kommunikáció gyakran bus rendszeren keresztül történik.

A HITACHI 250218 referencia összehasonlítása a gyári megfelelő alkatrésszel

A hagyományos relé helyett a Hitachi Astemo intelligens félvezetőt használ, kiterjesztett védelmi funkcióval. Egy normál relé élettartama jelentősen rövidebb, mert az egy mechanikus alkatrész (hibalehetőség az érintkezők kiégése vagy letapadása), amelynek nincsen belső védelmi funkciója.

Ez is egy példája annak az elköteleződésnek, amelyet azért teszünk, hogy a vevőinknek a legjobbat nyújthassuk világszerte.

Mechanikus gyári izzítórelé

Intelligens félvezetők a Hitachi 250218 számú referenciájában

 

 

Keresd Hitachi termékeinket a webshopon!

 

Keresd Hüco termékeinket a webshopon!

 

 

2022.10.25.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat