Shell Helix Ultra motorolajok a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséért

Kenőanyag
2022.10.04.

A szén-dioxid kibocsátás csökkentése érdekében a személygépjárművekre egyre szigorúbb szabályozásokat vezetnek be világszerte. A technológiai háttér és az anyagfelhasználás mellett az üzemanyag-fogyasztás és ezzel egyidejűleg a CO2-kibocsátás csökkentése a megfelelő minőségű kenőanyagok használatával is elérhető.

A károsanyag-kibocsátás mennyisége nagy mértékben függ a kenőanyag viszkozitásától, súrlódási jellemzőitől. A motor mozgó részeinek megfelelő kenése és a kopás elkerülése érdekében fontos az előírt viszkozitásnak megfelelő motorolajat használni. A motorkopás kockázatának csökkentését el lehet érni magas viszkozitású motorolaj használatával, viszont ezzel megnő a súrlódási erő, ami energiaveszteséget okoz. A folyadék belső súrlódása nagyobb üzemanyag-fogyasztást és magasabb szén-dioxid kibocsátást eredményez. Ahhoz, hogy ezt csökkenteni tudják, a Shell is kifejlesztette alacsony viszkozitású, Pure Plus technológiával készült motorolajait, melyek amellett, hogy védik a motort a korróziótól, üzemanyag-takarékosak is, ezáltal csökkentik a CO2-kibocsátás mértékét. A Pure Plus technológiával készült kenőanyagok 99,5%-os tisztaságúak, gyakorlatilag semmilyen szennyeződést nem tartalmaznak.

A Shell Helix Ultra 0W-s, teljesen szintetikus kenőanyagai maximálisan megfelelnek az alacsony viszkozitási előírásoknak. A viszkozitási számban az első számjegy, a 0 az alacsony hőmérsékleti viszkozitást jelenti, azaz minél alacsonyabb ez az érték, annál könnyebben indul a motor hidegen. A második szám pedig, pl.: 0W-20 pedig az üzem meleg motor (100°C) esetében fellépő viszkozitást jelöli. Minél alacsonyabb ez a szám, annál vékonyabb a motorolaj, így kisebb a károsanyag-kibocsátás is.

Ahhoz, hogy az alacsony viszkozitású motorolajok maximálisan teljesítsenek, a Shell is új motorolaj összetételeket alkotott meg, nagy hangsúlyt fektetve a motor kémiai védelmére. A vállalat elsődlegesnek tartja felhívni a figyelmet arra, hogy olyan kenőanyagot érdemes választani, ami rendelkezik a gyártók által előírt specifikációkkal és megfelel az előírt viszkozitásnak. A gyorsan változó világunkban egyre több, tisztább energiára van szükségünk, így mindent meg kell tennünk azért, hogy járművezetőként is minimalizáljuk a CO2-kibocsátásunkat. Ahhoz, hogy elinduljon egy pozitív változás, a károsanyag-kibocsátást körülbelül a felére kell csökkenteni, amiben élen járnak a Shell kenőanyagok.

Kapcsolódó cikkek

Osram Gyárlátogatás

Újabb sikeres Értékesítési Verseny

ROLL – A lengyel megbízhatóság

Felkészítés a télre 1.rész

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS NYERJ!

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat