Tour de Zalakaros

Saját időrekordot javítva zártunk a zalakarosi kerékpáros csapatversenyen

Három évvel ezelőtt gyakorlatilag a semmiből alapítottuk meg az Inter Cars kerékpáros hobbi csapatát. Egy céges csapatversenyre kaptunk meghívást, ahol igen előkelő eredményt értünk el. Gyakorlatilag a versenyt megelőző napon láttuk egymást életünkben először.

A Szabadics Ride Challange versenyen 2017-ben álltunk először rajthoz. Négyen verődtünk össze, hogy bringázzunk egyet a zalai dombok között. Szegedi, debreceni és budapesti munkatársakból állt össze a csapat. A felsorolt városok környékén sok dombot keresve is nehezen találunk, így a verseny teljesítése komoly kihívás jelentett a számunkra. Megtettük, amit lehetett. A 7. helyen végeztünk, amivel egy ma is összetartó bringás közösség alapjait tettük le az Inter Cars munkatársai között.

Azóta több versenyen is elindultunk együtt, de a 2019-es Szabadics Ride Challange csapatidőfutamra érkeztünk a legnépesebb csapattal. Az időfutam szabályoknak megfelelően minimum 4 fő, legfeljebb 6 fő indulhatott a versenyen egy csapatban. Szerencsére két 4-es csapatot is képesek voltunk rajthoz állítani.

Már pénteken találkoztunk Zalakaroson, hogy együtt készüljünk a szombati versenyre.  A korán érkezők számára már a pénteki nap is tartogatott egy versenyt.

A Hegyi Időfutamban Pintarics Balázs képviselte az Inter Cars színeit és a 12. helyen végzett az 55 fős mezőnyben.

A rövid, pörgős versenyben 3000 méteres utcai pályán kellett feltekerni a zalakarosi kilátóba, melyet igen csak nehezített az odavezető kanyargós kaptató.

Az első versenyszám után a teljes csapat útnak indult, hogy együtt bejárjuk a pályát, mely fantasztikus környezetben van. A Kis-Balaton minden évszakban gyönyörű, de különösen nyáron csodálatos. A bejárás után a már hagyományosnak nevezhető közös tészta party-n töltődtünk fel a szombati versenyre.

A Szabadics Ride Challange egy cégeknek szervezett kerékpáros csapatverseny, mely az évek során komoly fejlődésen ment keresztül. Ma már egyesületek és komoly kerékpáros csapatok is megméretik magukat a versenyen. Számunkra fontos, hogy csapatunkban szinte mindenki Inter Cars kötödésű tag legyen. Így vágtunk neki az idei versenynek is két csapattal.

Idén két részre kellett osztani a PRO kategória mezőnyét, mivel 34 csapat nevezett a versenyre. A második csoportban indult mindkét csapatunk. Az Inter Cars I-es csapata rajtolt először. Az időjárás mondhatni kedvezett nekünk, kaptunk némi pofa szelet, de az eső szerencsére később érkezett meg.

Első csapatunk kiegyensúlyozott tempót diktált, egészen 30 km-ig 38,6 km/órás átlagon hajtott csapatunk, de ekkor sajnos egyik társunk érezte, hogy ez most sok lesz. Vissza kellett vennünk a tempóból, így végül 58 perc 26 másodperces eredménnyel zártuk a 36 km-es távot, ami 37,2-es átlagot jelent.

Összességében ez is kiváló eredmény, hiszen közel 2 percet javítottunk a mindenkori legjobb eredményünkön.

Csapatként pedig senkit sem hagyunk hátra, így együtt gurultunk át a célvonalon. Végül a 13. helyen végzett a Csobán Csaba, Székely Benedek, Nenzl Péter, Pintarics Balázs négyes, ami dicséretes ilyen erős mezőnyben.

A második csapatunk különlegesnek mondható, hiszen szegedi munkatársak ültek mind a 4 kerékpár nyergében. A Rutai Zsolt, Zsikó Tibor, Szabó Roland, Ménesi Miklós négyes 1 óra 3 perc alatt teljesítette a 36 km-es távot és a 23. helyet szerezte meg. A srácok nagyon élvezték a verseny minden pillanatát, 33,4 km/órás tempót diktált a szegedi gyors J.

Jó hangulatban telt a szombati nap további része is. Közös vacsora, majd díjátadó ünnepség volt a további programunk. Sajnos délután már egy komolyabb esőzés is elérte Zalakaros városát és a térséget. Ekkor még reménykedtünk, de az esőzés csak néhány órára hagyott alább. Vasárnap hajnalban ismét esni kezdett, így alapos megfontolás után a vasárnapi mezőnyversenyeken nem indultunk el egyéniben. Aki ismeri a zalai dombokat az tudja, hogy egy-egy hevesebb esőzés komoly gondokat okozhat az utakon. Végül így történt most is. Több sárlavina miatt folyamatosan változtatni kellett a verseny útvonalát, így komoly zűrzavar lett úrrá a versenyen, káosszá alakult a futamok vége.

Szerencsére hamar lesz lehetőségünk újra együtt tekerni, hiszen júliusban rajthoz állunk a Tour de Ring 24 órás versenyén is. Köszönjük az Inter Cars Hungária Kft. támogatását.

2019.07.01.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat