Ugyan az, mégis más – Egy erős márka az utángyártott alkatrészek piacán

A ContiTech mostantól a Continental márka alatt fogja forgalmazni termékeit. Ezzel párhuzamosan a technológiai vállalat olyan komponensekkel bővíti ki utángyártott alkatrész portfolióját, amelyek jobb hőmérsékletszabályozást biztosítanak a modern motorokban

Az autóipar korszakalkotó változás előtt áll. A ContiTech erre készül fel és a Continental vállalat teljes utángyártott alkatrész piaci szakértelmét össze kívánja gyűjteni egy erős márka alá. 2018 szeptemberétől kezdve a ContiTech márka megszűnt és a vásárlók által kapott termékek a Continental márkanévvel kerülnek megjelölésre.

„Az átváltás a Continental márkára stratégiánk része, amely azt tűzte ki célul, hogy egy erős márka alatt folyamatosan bővíti az autóipari utángyártott alkatrészek kínálatát”, mondta Rolf Sudmann, a ContiTech Power Transmission Group utángyártott alkatrészek műveletek vezetője. „Termékeink nem változtak, de az egész világon szabványosítottuk a csomagolásukat. Ezzel átláthatóbbá tesszük őket a polcon”, tette hozzá Sudmann.

A Continental olyan komponensekkel is bővíti utángyártott alkatrész portfolióját, amelyek jobb hőmérsékletszabályozást biztosítanak a modern motorokban. A vállalat ezért két új készletet, és ezzel egyidőben 23 új típust jelentet meg különálló vízszivattyúkat tartalmazó sorozatához.

Új hőkezelő termékek

Nagyobb hatékonyság, kisebb kibocsátás – a modern motorokban a gyártók kifinomult hőkezeléssel oldják meg ezt, amelyben az egyes komponensek „klasszikus” funkcióik mellett kiegészítő vezérlési feladatokat is ellátnak. Ez lehetővé teszi a motor energiaáramlásainak egyedi és a terhelésnek megfelelő vezérlését, amely növeli a motor hatékonyságát. A probléma csupán az, hogy a funkcionálisan integrált komponensek, pl. az elektromos működtetőkkel rendelkező vízszivattyúk, amelyek aktívan befolyásolják a volumenáramot, igen komplex, egyre gyakrabban szabadalommal védett tervezésűek. A független utángyártott alkatrész piacon szinte lehetetlen olyan cserealkatrészhez hozzájutni, amely megfelel az eredeti gyártó specifikációjának – ez mostantól megváltozik. Hőkezelő termékekből álló offenzívájával a Continental most megoldja ezt a problémát. Hosszú idő után a műhelyek ismét hozzáférhetnek olyan prémium minőségű utángyártott alkatrészekhez, amelyek megfelelnek a gyártó specifikációinak, vagy még meg is haladják ezeket.

Az új termékekre jó példa a multi ékszíj készlet plusz a vízszivattyú. Ennek hátterében az áll, hogy a hőkezeléssel rendelkező modern motorok segédhajtása már olyan komplex, hogy a javítás nagyon időigényes. A szíj cseréjekor ezért mindig érdemes egyben kicserélni a vízszivattyút is – ugyan úgy mint a vezérműszíj esetében. A Continental új multi ékszíj készlet plusz a vízszivattyú alkatrésze azt jelenti, hogy mostantól a szerelőknek minden azonnal rendelkezésre áll a javításhoz. A minden egyben készlet plusz vízszivattyú sikeres koncepciója ezért mostantól segédhajtásokhoz, azaz multi ékszíjjal kapható.

Kiegészítő funkciókkal rendelkező vízszivattyúk 

A kibővített terméksorozat 23 új vízszivattyúval bővült. Ezek modern járművek kifejezetten olyan segédhajtásihoz készültek, amelyekben a vízszivattyút a multi ékszíj hajtja. A vízszivattyúk mostantól különálló cikként rendelhetők, és csakúgy mint a Continental Power Transmission Group minden autóipari utángyártott termékét, regisztrált partnereink részére ezt is 5-éves garanciával kínáljuk.

Folyamatosan bővítjük a hőkezelő alkalmazások termékskáláját. A Continental stratégiája az, hogy a forgalmazókat
és a műhelyeket – ahogyan ezek el is várják – a lehető legátfogóbban, egyetlen forrásból lássa el modern motorokhoz tervezett hőkezelő termékekkel.”

 

 

2019.05.24.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat