fbpx

Scania Super nyerte a Zöld Tehergépkocsi 2022 díjat

2022-06-28T11:13:07+02:002022. július 19.|Címkék: , , |

0

Ismét egy Scania nyerte a Zöld Tehergépkocsi (Green Truck) címet – sorozatban hatodszorra – kiemelkedő szállítási hatékonyságáért és üzemanyag-teljesítményéért. Idén a Scania az új Super hajtáslánccal specifikált teherautóval nevezett. Európa összes nehéztehergépkocsigyártóját meghívják erre a rangos összehasonlító tesztre, amelyet évente két német szaklap szervez a leginkább üzemanyag-takarékos távolsági tehergépkocsik meghatározására.

 

„Rendkívül örülök, hogy immár az egymást követő hatodik alkalommal is egy Scania bizonyult a leghatékonyabban szállító tehergépkocsinak”

– mondja Stefan Dorski rangidős alelnök és a Scania Trucks vezetője.

„A Super hajtásláncunk teljesen új teljesítményszintet hozott a piacra, és ügyfeleink már most kihasználhatják a nyolcszázalékos üzemanyag-megtakarítási előnyeit.”

A Scania új Super motorja egy 13 literes soros hathengeres motor, amelyet 2021 novemberében mutatott be a gyártó. Négy teljesítményszinttel választható Euro 6-os károsanyag-kibocsátási minősítéssel. Részt vett az idei Zöld Tehergépkocsi teszten, amelyet Németországban közutakon rendeznek. Minden évben ugyanazt a 340 kilométeres útvonalat használják, a különböző szakaszokon eltérő körülményekkel.

Ezúttal 4×2-es nyerges vontatóból és félpótkocsiból álló szerelvényeket írtak elő 500 lóerővel és 32 tonna össztömeggel. A Zöld Tehergépkocsi tesztet a Trucker és a Verkehrs-Rundschau vezető szaklapok szervezik.

A cél a leghatékonyabb nehéz-tehergépkocsik azonosítása egy olyan képlet segítségével, amely az üzemanyag-fogyasztást és az átlagsebességet is figyelembe veszi. A tesztelést szigorúan ellenőrzik. Az eredményeket befolyásoló tényezőket (mint például a külső hőmérséklet és a szembeszél) egy jól dokumentált teljesítményű referenciaszerelvény bevetésével kompenzálják, amely minden tesztet a versenyzőkkel együtt elvégez.

 „A Zöld Tehergépkocsi cím elnyerése az eredményeink bizonyítéka és a Scania által kínált értékek fémjele”

– mondja Stefan Dorski, a Scania Trucks vezetője.

„Ezek a nyerges vontatók ugyanazokkal a specifikációkkal és üzemanyag-takarékossági jellemzőkkel rendelkeznek, amelyeket ügyfeleinknek is szállítunk, így végső soron ők az igazi nyertesek.”

A Scania a szállítási megoldások világszinten is vezető gyártója. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel közösen haladunk a hosszú távon fenntartható szállítási rendszerek felé vezető átalakulás útján. 2021-ben 88 930 tehergépkocsit, 4436 autóbuszt, valamint 11 786 ipari és vízi hajtásrendszert szállítottunk ki ügyfeleinknek. A nettó árbevétel meghaladta a 146 milliárd svéd koronát, aminek több mint 20 százaléka a szolgáltatásokhoz köthető. Az 1891-ben alapított Scania mára több mint 100 országban működik, és mintegy 54 ezer főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés főként Svédországban összpontosul, míg a gyártás Európában és Latin-Amerikában zajlik, regionális termékközpontokkal Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a TRATON GROUP tagja.

 

 

 

 

 

Forrás: scania.com

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top