fbpx

Dinex a kipufogó specialista  

2022-01-17T16:07:14+01:002022. január 25.|Címkék: |

0

 Akusztikus megoldások

A Dinex a nehéz tehergépjármű kipufogók akusztikai megoldásainak szakértője, a kipufogó zajok csillapításának szimulációi terén ért el jelentős eredményeket, beleértve a rendszerek akusztikai teljesítményének házon belüli tesztelését és tanúsítását.

Az akusztikus csillapításnak két fő csoportja van:

Reaktív

A reaktív rendszer visszaveri a zajforrás hanghullámait, ami a hanghullámok kioltásához vezet. Tartalmazhat egy szűk frekvenciasávban működő Helmholtz-rezonátort is, amivel hatékonyan lehet csillapítani a motor gyújtási frekvenciáit.

Disszipatív

A disszipatív rendszer tartalmazhat perforációkat és akusztikus abszorpciós anyagokat, amelyek az akusztikus energiát hővé alakítják a porózus anyagokban lévő levegőrészecskék hullámmozgásának elnyelésével.

A két alapelv kombinálható a lehető leghatékonyabb csillapítás eléréséhez szélesebb frekvenciatartományban is. Ezeket az ügyfelek igényei szerint tervezik.

 

Kipufogódobok

Szimulációk

A hangtompítók akusztikai teljesítményét az átviteli veszteség szimulációival értékelik, amely a hangtompító csillapítási képességét adja meg egy frekvenciatartományban. Ezeket a szimulációkat a COMSOL Multiphysics programban hajtják végre, ahol a fő kimenetek az átviteli mátrix és az átviteli veszteség.

A szimulációkat a Dinex Tesztközpontban található akusztikus áramlási berendezésen tesztelik és érvényesítik.

 

 

Alkalmazások

Széles termékportfóliójával a Dinex támogatja az OEM gyártókat abban, hogy megfeleljenek a károsanyag-kibocsátási előírásoknak a közúti forgalomban és terepen is.

A Dinex bizonyítottan jelentős tapasztalatokkal rendelkezik:                                                    – az OEM gyártók támogatásában, kínálva nekik teljes ATS (diesel utókezelés rendszer) megoldásokat, vagy egyedi összetevőket, úgymint katalizátorokat, szubsztrátokat (azok az anyagok, amelyekre a katalizátor hatással van), dobozolási technikákat.

Közúton (On-road)

A közúti szegmensben jellemző haszongépjárművek az országúti teherautók, a városi buszok, az elosztó teherautók és a települési hulladékgyűjtő járművek.

Mindegyik alkalmazásnak megvannak a saját tipikus munkaciklusai, és testreszabott ATS-tervezést igényelnek, ami befolyásolja az egyes szükséges alkatrészeket, katalizátorbevonatokat stb.

Katalizátorbevonataik, dobozolási technológiáik és évtizedes tapasztalatuk révén a Dinex teljes rendszerhardvermegoldásokkal támogatja az OEM gyártókat, így azok megfelelnek a különféle földrajzi piacokra vonatkozó kibocsátási előírási normák széles skálájának. (Ilyenek pl. Európa, EU VI; USA, US EPA10; Kína, China National 6; India, Bharat 6)

Terep (Off-Road)

Az off-road szegmensben jellemző alkalmazások a traktorok, betakarítógépek és építőipari gépek. Az off-road megoldásokhoz kapcsolódó kihívások az ATS kialakításának és egy adott motor házának testre szabása, ahogyan a korlátozott hely mellett több alkalmazás is lehetséges. Ettől eltekintve a különböző teljesítményű motorokra eltérő szabályozási követelmények vonatkozhatnak.

Katalizátorbevonataik, dobozolási technológiáik és több évtizedes tapasztalatuk révén a Dinex teljes rendszerhardverfejlesztéssel és ezek testre szabásával támogatja az OEM gyártókat.

A hagyományos on-road és off-road szegmenseken kívül a Dinex megfelelő ATS megoldásokkal, hordozó anyagokkal és bevonattechnológiákkal támogatja az OEM gyártókat, amelyek megfelelnek az adott szegmensre vonatkozó előírások széles skálájának.

 

Forrás: www.dinex.net

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top