fbpx

A LuK RepSet SmarTAC – önbeálló kuplung készlet

2021-12-16T09:36:39+01:002021. december 16.|Címkék: , , |

0

Megbízható. Önbeálló. OE tesztelt.

Javítás esetén nincs félmegoldás

A minimális állásidő és a maximális üzemidő különösen fontos a haszongépjármű szektorban. Ezért még fontosabb, hogy minden alkatrész hosszú élettartamú és javítás esetén gyorsan cserélhető legyen.

A tengelykapcsoló-rendszer működése során folyamatosan kopik, tehát idővel cserére szorul. Az, hogy a teherautó-kuplung műszakilag mikor éri el kopási határát, számos befolyásoló tényezőtől függ. A szakértők körében a következő szabály érvényesül: a távolsági közlekedésre használt teherautókban akár egymillió kilométert is lehet egy kuplung futásteljesítménye. A regionális és helyi közlekedésben közlekedő teherautóknak és autóbuszoknak legkésőbb 600 000 kilométer megtételekor új tengelykapcsolóra van szükségük. Ezek az adatok azonban csak optimális működési feltételek mellett érvényesek. A tengelykapcsoló-rendszer élettartama drasztikusan lerövidül, amennyiben különösen nehéz üzemi körülmények között üzemelnek. Ilyen például az építőiparban és a belvárosi forgalomban használt járművek esetében.

LuK RepSet SmarTAC: 50%-kal hosszabb szervizintervallum

Az autóipari utópiac számára a Schaeffler a LuK RepSet SmarTAC kuplung készlettel kínál megfelelő rendszert a nehéz tehergépjárművekhez, amely nemcsak a javítás egyszerűsége, hanem a tartósság tekintetében is mércét állít fel. Előfeltétel azonban, hogy a járművek már eleve TAC tengelykapcsolóval legyenek felszerelve.

A TAC a Travel Adjusted Clutch rövidítése, és egy menetes orsóval működtetett, önbeállító tengelykapcsolóra utal. A tengelykapcsoló tárcsa súrlódó betétjének fokozatos kopása működésbe hozza a beállító mechanizmust. A TAC rendszer az utánállítást a kopásnak megfelelően beállított, mechanikusan meghatározott lépésekben hajtja végre. Ez azt jelenti, hogy a tengelykapcsoló optimális működési tulajdonságai az élettartama alatt teljes mértékben kihasználhatók, míg el nem érik a végső kopási határt. A legújabb generációs LuK HD 30 PLUS tengelykapcsolótárcsa súrlódó betéttel együtt akár 50%-kal is meghosszabbíthatja a kuplung készlet élettartamát.

 

HD 30 PLUS tengelykapcsolótárcsa súrlódó anyag: 30%-kal hosszabb élettartam

A LuK RepSet SmarTAC rendszerben a HD 30 PLUS minimum hat milliméter körüli kopási tartománnyal rendelkezik. Ez majdnem kétszerese a hagyományos tengelykapcsoló rendszerek kopási tartalékának, ezáltal növelve az élettartamot. A súrlódó betét minden tengelykapcsoló-rendszer kulcselemének számít, mivel minősége és szilárdsága nagymértékben felelős az élettartamért, az erőátvitel minőségéért, valamint a tengelykapcsoló működése közbeni kényelemért.

A gyakorlatban a Schaeffler azt feltételezi, hogy a LuK HD 30 PLUS súrlódó betétek élettartama legalább 30%-kal hosszabb, mint a hagyományos súrlódó betéteké. A terméket rendkívüli szakítószilárdság és magas hőállóság jellemzi. Ezek a tulajdonságok biztosítják a gördülékeny indítási és váltási folyamatokat, valamint a nagy pontosságot a különféle manőverek során a betét teljes élettartama alatt. A LuK HD 30 PLUS súrlódó betét a leggyakoribb átmérőkben elérhető.

 

LuK 6 rugós torziós rezgéscsillapító rendszer: több mint 10 millió terhelés

A LuK RepSet SmarTAC kuplung készletekben a kuplungtárcsa 6 db szerelt rugóval biztosítja a torziós lengések csillapítását, továbbá a fokozatváltások-kényelmét, a hajtáslánc csendes, alacsony vibrációjú működését, valamint sima indulási viselkedést.

A 6 rugós torziós rezgéscsillapító rendszer az összehasonlító teszteken bizonyította a kiemelkedő tartósságot és élettartama alatt gyakran tízmilliónál is több kapcsolási ciklust is elviselt.

 

 

 

 

Minden egy dobozban a jól ismert OE minőségben

A LuK RepSet SmarTAC készlet tartalma:

Kuplungtárcsa

Tengelykapcsoló szerkezet

Kinyomó csapágy

 

A LuK RepSet SmarTAC forgalmazása révén a Schaeffler olyan OE minőségű alkatrészeket kínál a műhelyeknek, amelyek már a sorozatgyártásban is bizonyítottak. Bízzon hozzáértésünkben, a Mercedes-Benz Actros MP4, Antos, Arocs és Atego3 eredeti beszállítójában.

Forrás: https://www.repxpert.com/en/luk-repset-smartac

 

 

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top