fbpx

Az új IVECO T-WAY – Drive the new way

2021-08-10T12:59:37+02:002021. augusztus 10.|Címkék: |

0

IVECO T-WAY – a jármű, amelyet Ön is szeretne a legszélsőségesebb körülmények között végzett, legkeményebb fuvarfeladatokra használni. A robusztus konstrukció, a megbízhatóság és a kényelem tökéletes kombinációjaként úgy tervezték, hogy maradéktalanul megfeleljen az Ön igényeinek, miközben egyaránt felülmúlja a termelékenységre, a hasznos terhelhetőségre és a biztonságra vonatkozó valamennyi elvárását. Alváza és főegységei immár legendásan robusztus konstrukciójával extrém terepes fuvarfeladatokra született, a piac élvonalát képviselő 40 tonna megengedett legnagyobb össztömeggel.

 

HI-TRACTION hajtásrendszerrel a színvonalas mérnöki teljesítménynek és a műszaki megoldásoknak egyaránt köszönhetően a legnehezebb terepes alkalmazások során és mostoha körülmények közepette is bátran számíthat folyamatosan kiváló teljesítményére.

A járművezetők számára kínált élményt új szintre emeli az IVECO T-WAY a pontosan az igényeikre tervezett, új vezetőfülkéjével. Az új IVECO WAY-sorozat legfejlettebb megoldásait integrálva különösen kényelmes és biztonságos munkakörnyezetet biztosít. Fejlett online összeköttetési megoldásai különböző szolgáltatások egész sorát kínálják lehetővé a járművezető életének megkönnyítése és a tehergépkocsi maximális üzemideje érdekében.

Az IVECO T-WAY típust az építőipari munkaterületek legmegbízhatóbb és legtermelékenyebb, különösen nagy igénybevétele tervezett tehergépkocsijaként semmi sem állíthatja meg, és a legkomolyabb kihívásokhoz is felnő.

ÚJSZERŰ, FUNKCIONÁLIS DIZÁJN

A teljes egészében, a funkcionalitásra összpontosítva átdolgozott vezetőfülke olyan megoldásokkal könnyíti a járművezető napi munkáját, amelyek többek között javítják a kilátást és védenek a szennyeződésektől is. Az új kialakítás a karbantartási és javítási munkákat is egyszerűbbé teszi, megkönnyítve az egyes alkatrészek cseréjét. Az alvázkialakítást a felépítménygyártók egyedi konstrukcióinak könnyítése jegyében tervezték át.

KIVÁLÓ ÉLET ÉS VEZETÉSI KÖRÜLMÉNYEK

A vezető köré tervezve

Prémium színvonalú vezetési kényelem

A teljes vezetőteret a legoptimálisabb vezetési környezet jegyében alakították ki, kiemelkedő ergonómiával, a kezelőelemek ideális elrendezésével, még tágasabb térkínálattal és zavartalan kilátással. Minden egyes részletét gondosan tanulmányozták, hogy útközben is teljes mértékben megfeleljenek a járművezetők elvárásainak.

MOBILITÁS ÉS BIZTONSÁG

Minden terepen

MOBILITÁS ÉS BIZTONSÁG MINDEN TEREPEN

 

Az IVECO T-WAY funkciók és megoldások széles skálájára támaszkodva maradéktalanul teljesíthet minden fuvarfeladatot, minden terepen és minden körülmények között folyamatosan magas fokú termelékenységet biztosítva. Hatékonyan végzi el az Ön összes fuvarfeladatát, műúton és terepen egyaránt a legmagasabb szintű biztonságról gondoskodva.

 

HI-TRONIX SEBESSÉGVÁLTÓ TEREPFUNKCIÓVAL

 

A 16-fokozatú, automatizált HI-TRONIX sebességváltóval Ön számos olyan funkció előnyeit élvezheti, mint például a Hintáztató üzemmód (Rocking Mode), a Terepező üzemmód (Off-road Mode), a Kúszó üzemmód (Creeping Mode). Emellett összesen négy hátrameneti fokozat is rendelkezésre áll, hogy járműve a legnehezebb terepes szakaszokkal is könnyedén megbirkózhasson.

 

TELJES EGÉSZÉBEN MODUL RENDSZERŰ FELFÜGGESZTÉS-KONCEPCIÓ

Az IVECO T-WAY mechanikus és légrugós felfüggesztések választékával magas fokú rugalmasságot kínál, parabola- és félelliptikus rugózással egyaránt.

 

AWD és PWD

 

Az IVECO T-WAY összkerék hajtású (AWD) és részleges kerékhajtású (PWD) kivitelek teljes választékával szolgál, hogy valamennyi alkalmazásra megfeleljen – még a legnehezebbekre is.

 

FÉKTELJESÍTMÉNY ÉS BIZTONSÁGI FEJLESZTÉSEK

 

Az elektronikus vezérlésű fékrendszer (EBS) újszerű felépítése valamennyi pozícióban tárcsafékkel kombinálva növeli jelentősen a fékteljesítményt, s ezzel a vezető, a jármű és a közlekedés többi résztvevőjének biztonságát.

MI AZ A HI-TRACTION?

Az automatikusan működésbe lépő HI-TRACTION rendszer szükség szerint kiegészítő hidraulikus hajtást biztosít az első kerekek számára, így segítve síkos talajon és útfelületen megelőzni a hátsó kerekek kipörgését. E technika az összkerékhajtás valamennyi előnyét kínálja a vonóerő-átadás, a manőverezőképesség és vezetésbiztonság terén.

 HOGYAN MŰKÖDIK A HI-TRACTION?

A HI-TRACTION rendszer manuálisan, gombnyomásra aktiválható a fülkében, az „Inaktív” („Inactive”) állapotból az „Üzemkész” („Ready to engage”) módra kapcsolva.

A rendszer ekkor a háttérben működik, aktiválásra készen, amennyiben szükséges.

Szükség esetén a rendszer automatikusan „Aktív” („Active”) üzemmódjára vált és a hátsó kerekek kipörgésekor az elsőkön is vonóerőt biztosít.

A rendszer kikapcsol, ha
– a vezető megnyomja a gombot a fülkében,
– a jármű visszatér normál a menetkörülmények közé, illetve sebességtartományba,
– a hidraulika kör olajhőmérséklete meghaladja a 90 Celsius-fokot.

A Boost üzemmód a hatékonyabb vonóerő-átadási képességek, illetve a tengelykapcsoló-kopás mérséklése érdekében minden álló helyzetből induláskor (0–3 kilométer/óra) működésbe lép.

SOKOLDALÚSÁG MAGAS FOKON

Az ön fuvarfeladatához igazodik

Az IVECO T-WAY úgy készült, hogy minden terepen tekintélyes mennyiségű rakományt szállíthasson – 40 tonna megengedett legnagyobb össztömegnél (GVW) akár 12 köbméteres betonkeverő felépítmény is felszerelhető.

 

RÖNKSZÁLLÍTÓ

Az IVECO T-WAY az Ön által igényelt nagy teljesítményről gondoskodva ideális megoldásokkal szolgál a farönkök egyszerű fel- és lerakodásához, illetve szállításához. Egyaránt optimálisan továbbítja a faárut az erdőkben és a műutakon, egészen a rendeltetési helyükig. Az erőteljes motorok, a robusztus alváz, a nagy hasznos teherbírás és a hidrosztatikus hajtás egyaránt e sokrétű alkalmazás jegyében született műszaki megoldás. A HI-TRACTION rendszer révén Ön is számíthat a nagyobb hasznos teherbíráshoz szükséges vonóerő-átadási képességekre. E technika könnyebb az összkerékhajtásnál, ám rossz utakon is gondoskodik a kellő vonóerő-átadásról, még a lerakodást követően is. Az új Kúszó üzemmód (Creeping Mode) is rendelkezésre áll, amely a hajtásláncot teljesen leválasztva a jármű kizárólag hidrosztatikus teljesítménnyel történő mozgatását is lehetővé teszi.

 

BILLENCS FÉLPÓTKOCSI

A 6×4 hajtásképletű IVECO T-WAY nyerges vontatók az új vezetőfülke legmagasabb színvonalú biztonsági technikáival kombinálják kiváló üzemanyag-takarékosságukat. E megoldásokkal Ön magabiztosan és könnyedén megbirkózhat a munkaterületek legnehezebb körülményeivel is, miközben üzemeltetését magas fokú termelékenység, biztonság és kiváló teljes birtoklási költség (TCO) jellemzi.

 

BETONPUMPA, BETONKEVERŐ, KOMBINÁLT BETONKEVERŐ ÉS PUMPA (PUMIX)

Az IVECO T-WAY segítségével Ön az építési területek betonnal kapcsolatos fuvarfeladatai minden követelményének eleget tehet, az egyszerű betonkeverőtől a betonpumpán át egészen a betonkeverő és pumpa (pumix) kombinációig. A járművön különböző pozíciókban rendelkezésre álló mellékhajtások teljes körű választékának megjelenésével valamennyi 2000 newtonméter feletti forgatónyomatékkal rendelkező alkalmazás igényeinek megfelel.

 

KOMMUNÁLIS ALKALMAZÁSOK

A konfigurációk széles választéka és a rendkívül sokoldalúság annyit jelent, hogy az IVECO T-WAY sorozat alkalmazások széles köre által támasztott követelményeknek felelhet meg – az útjavítástól a hóeltakarításig, illetve a hulladékgyűjtéstől egészen a közúti szolgáltatásokig.

 

KATEGÓRIAVEZETŐ ERŐ

Motorok

Az IVECO T-WAY Euro VI/d minősítésű dízelmotorok széles palettáját kínálja, ideális megoldásként valamennyi alkalmazáshoz. Kétféle összlökettérfogattal, illetve 340 és 510 lóerő közötti változatokkal kategóriaelső teljesítmény jellemzi őket.

HATÉKONYAN ERŐTELJES

MOTOR CURSOR 9 CURSOR 13
ÖSSZ-LÖKETTÉRFOGAT
(liter)
8.7 12.9
TELJESÍTMÉNY
LE/ford./perc
340/1655–2000 360/1530–2200 410/1370-1900 450/1440-1900 510/1560-1900
FORGATÓNYOMATÉK
Nm/ford./perc
1400/1100–1655 1650/1200-1530 2100/900-1370 2200/970-1440 2300/900-1560
KIPUFOGÓGÁZ-UTÁNKEZELŐ RENDSZER HI-SCR HI-SCR
KÁROSANYAG-KIBOCSÁTÁSI BESOROLÁS Euro VI Euro VI

 

VEZETŐFÜLKÉK

 

Az IVECO T-WAY vezetőfülke-kínálata különböző változatok – AT hosszú fülke alacsony vagy közepes tetőmagassággal és AD rövid fülke alacsony tetővel – választékával felel meg az Ön fuvarfeladatának.
Modulrendszerű és alkalmazásközpontú megközelítésük – szerkezeti szilárdságukkal és kis saját tömegükkel közösen – a legmagasabb fokú rugalmasságot biztosítja a legkülönfélébb alkalmazások egyedi követelményei számára.

MEGJEGYZÉS
(1) Hozzávetőleges méretek, amelyek a felfüggesztés miatt, illetve az összeszerelési változások és a becslések következtében eltérhetnek.
(2) A felső ágy extrafelszerelés.

AT fülke
Az alsó ágy hosszúsága 1950 mm, szélessége 540 mm,
a felső ágy hosszúsága 1850 mm, szélessége 680 mm.

Forrás: https://danubetruck.hu/uj-jarmuvek/iveco/epitoipari/az-uj-t-way/

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top