fbpx
Főoldal - Tehergépjármű - Teszt a WABCO-nál – Miért fontos az infrasruktúra

Teszt a WABCO-nál – Miért fontos az infrasruktúra

2021-06-09T15:09:21+02:002021. június 9.|Címkék: |

0

A haszongépjármű technológiák fejlesztésekor a biztonság mindig kiemelt fontosságú volt. Amint azonban az ipar előrehalad a jármű autonómiájában, cél a biztonsági funkciók további fejlesztése a járművezetők, más közlekedők és a rakomány védelme vonatkozásában. A hatékony teszteléshez különféle tesztelési lehetőségekre van szükség, amelyek különféle forgatókönyveket szimulálnak számos környezetben.

A tesztelés infrastruktúrája

Egy új rendszer teszteléséhez számos forgatókönyvet kell szimulálni annak érdekében, hogy az biztonságosnak bizonyuljon, függetlenül az időjárástól és az útviszonyoktól, amelyet egy haszongépjárműnek el kell viselnie. A WABCO erre a célra speciális tesztlétesítményeket hozott létre. Ezen tesztközpontok mindegyike különféle kondíciókkal rendelkezik a jármű várható útviszonyainak szimulálására. Ezenkívül a WABCO befektetéseket eszközölt fejlett létesítményekbe, hogy elősegítse a holnapi technológiák fejlesztését és azok gyakorlati bizonyítását. A WABCO négy tesztlétesítménye a világ különböző helyein vannak, ami azt jelenti, hogy a technológiát különböző körülmények között és környezetekben lehet tesztelni. A tesztközpontok elhelyezkedése: Finnország, Rovaniemi; Németország, Jeversen; Lengyelország, Wroclaw; és India Chennai. A lengyelországi Wroclaw tesztközpont 2020 januárjában nyílt meg. A WABCO meglévő termelési létesítményeit 1100 négyzetméterrel bővíti, és ez új vizsgálati területeket és laboratóriumokat (880 négyzetméter) foglal magában – klimatikus kamrákkal és három szelepprototípus-fejlesztési sorral.

Finnország, Rovaniemi

A WABCO első tesztpályája Rovaniemiben 1988-ban nyílt meg, és egy szigorú téli tesztprogramnak ad otthont, ahol a jellemző hőmérsékleteket -12 ° C (10,4 ° F) és -40 ° C (-40 ° F) között változik. Ez lehetővé teszi a WABCO számára, hogy fagypont alatti hőmérsékleten jeges és havas utakon tesztelje rendszereit.

Egy tipikus téli tesztprogram során a WABCO mérnökei és technikusai körülbelül 1800 személy-munkanapot (kb. 14 400 munkaóra) tartanak nyilván a tesztek elvégzéséhez. Ez a szigorú tesztelési ütemterv lehetővé teszi a legújabb technológiával felszerelt WABCO járművek teljesítményének és biztonságának felmérését extrém körülmények között.

Pálya jellemzők:

350 méter hosszú aszfalt próbasáv, plusz hozzáadott 100 méteres fűtött résszel a fékpróbák elvégzésére nagy súrlódású felületen.

350 méter hosszú jeges tesztsáv kis súrlódású fékvizsgálatok elvégzésére, ami szimulálja, hogyan reagálhat a technológia egy jeges úton.

Egy 1,35 km (0,84 mérföld) hosszú, 280 méter átmérőjű járműdinamikai vizsgálati terület, amelyet nagyobb manőverekhez, például kanyarokhoz használnak, hogy teszteljék a technológia működését minden lehetséges közúti helyzetben.

Németország, Jeversen

Hannover közelében, a WABCO mérnöki, innovációs, kutatási, fejlesztési és gyártási központja közelében található ez a tesztpálya, amelyet 1995 óta használnak.

2009-ben a pályát kibővítették, hogy bővítsék a WABCO globális tesztelési lehetőségeit. Ezáltal a pálya biztonságos és hatékony hely a járművek nagy sebességű tesztelésére. Ennek eredményeként optimális feltételeket kínál a WABCO innovatív fék- és stabilitásszabályozó rendszereinek teszteléséhez.

Ez a tesztlétesítmény újabb bővítésen ment keresztül, amelynek befejezési dátuma 2020 első negyedéve volt. Ez a 18 millió eurós tesztpálya-bővítés jelentős beruházás, amely támogatja a WABCO következő generációs fejlett rendszereinek fejlesztését és tesztelését. Szorosan kapcsolódik a 2018 augusztusában megnyílt hannoveri új Technológiai és Innovációs Központ 25 millió eurós beruházásához.

Mivel a holnap mobilitását az automatizált és hálózatba kötött vezetés alakítja, ez a bővítés további 3,6 km-es pálya-területet tartalmaz a sávtartási technológiák, a fejlett vészfékező rendszerek (AEBS) nagy sebességű teszteléséhez és az aktív kormányzáshoz.

Pálya jellemzők:

2000 méter (1,24 mérföld) hosszú ovális, két meredek kanyarral és két 550 méter hosszú (602 yard) egyenes szakasz, amelyek különböző útfelületekből állnak – Ezt használják a valós útviszonyok széles skálájának szimulálására.

100 méteres sugarú kör 30 méter útszélességgel – Ez további tesztprogram-lehetőségeket kínál a manőverezéshez és a kanyarodáshoz, és általában a fékezés és a stabilitásszabályozás tesztelésére szolgál.

56 000 négyzetméteres (67 000 négyzetméter) járműdinamikai tesztterület 220 méter (241 yard) átmérővel – Ezt nagyívű manőverek tesztelésére használják, és a teherautó számára elegendő hely adódik a körbehajtáshoz, mintha úton lenne.

India, Chennai

Ezt a korszerű tesztpályát 2001-ben nyitották meg és számos különböző felületet kínál a fékezéshez, beleértve a nagy súrlódású aszfaltot és az alacsony súrlódású bazaltot; nedves felületeket, beleértve a kerámiát is és száraz területeket is. Így a központ tökéletes a kipörgésgátló teszteléshez.

Pálya jellemzők:

1,35 km (0,84 mérföld) egyenes vonal, amelyet fékpróbákhoz használnak.

70 méteres fékterület szélesség

A pálya 325 méter hosszú aszfalt részt biztosít; egy 225 méter hosszú kék bazalt rész és egy 110 méter hosszú kerámia rész. Ezek a különböző felületek különböző tapadási szintet biztosítanak az alacsony vagy nagy súrlódású útviszonyok szimulálásához.

A tesztelés iránti folyamatos elkötelezettség

A tesztelési infrastruktúra folyamatos fejlesztése a WABCO jövőbeli terveinek döntő része. Ahogy a technológia fejlődése felgyorsul, hogy kielégítse az ipar növekvő igényeit, a WABCO továbbra is befektet a jövőbe. Folyamatosan bővülő infrastruktúrája arról tanúskodik, hogy a WABCO arra összpontosított, hogy biztonságos és bevált technológiákat hozzon a haszongépjármű-ipar igényeinek kielégítésére.

 

https://www.wabco-auto.com/emea/News-Events/News/2020/Testing-at-WABCO-Why-Infrastructure-Matters

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top