fbpx
Főoldal - Tehergépjármű - Húsz Volkswagen e-Crafter egy hazai flottában: Áttörés villanyfronton

Húsz Volkswagen e-Crafter egy hazai flottában: Áttörés villanyfronton

2021-06-02T09:24:06+02:002021. június 2.|

0

Megjelenése után egy ideig be sem vezette az importőr a magyar piacra a Volkswagen e-Crafter modellt, mondván az akkori magyar piaci viszonyok között nem lesz rá érdemi kereslet. Most pedig átadtak 20 db ilyen kishaszonjárművet egyetlen ügyfélnek. Megtörtént tehát az első jelentős áttörés.

Hazánkban a tisztán elektromos kishaszonjárművek beszerzési ára és az üzemeltetésükkel kapcsolatos bizonytalanságok erősen visszatartják a tömeges elterjedésüket. A nagy flottaüzemeltetők is általában csak marketingértékük miatt, esetleg tapasztalatszerzésre mernek egy-egy ilyen alternatív hajtású modellt a járműparkjukba illeszteni. Ezért számít különösen nagy előrelépésnek, hogy a Stylo ÉpGép Kft. tavaly év végén 20 db Volkswagen e-Crafter modellt állított munkába, hiszen minden tényezőt figyelembe véve ezt találta gazdaságilag is a legkedvezőbb megoldásnak a környezetvédelmi előnyökön túlmenően.

A cég egyik profilja a GLS partnereként a kiscsomag szállítás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ezt a feladatot 55 db legfeljebb 3,5 tonnás kishaszonjárművel végzik. A flotta döntő többségét – 44 furgont – a VW Crafter alkotja, ebből húsz az új elektromos változat. Az online vásárlások terjedésével Nyíregyházán is egyre nagyobb az igény a belvárosi csomag kiszállításra, az új modelleknek pedig pontosan ez lett az egyik legfontosabb feladata.

„Járműveink gyakran egy 20 km-es útvonalon 120-130 címre 150 küldeményt is eljuttatnak. Ez rendkívüli igénybevételt jelent a korszerű dízelmotoroknak, így rövidülnek az olajcsere periódusok, gyakoriak a szervizlátogatások a részecskeszűrők tisztítása miatt, vagy csupán azért el kell küldenünk egy hosszabb vidéki útra a gépkocsikat, hogy regenerálódjon a rendszer. Nem beszélve a tengelykapcsolók a sebességváltók és az egyéb kopó alkatrészek problémáiról. Ezzel szemben az elektromos hajtású modellek szervizköltsége lényegesen kedvezőbb, a kisebb karbantartási igény miatt nagyobb üzemidőt kínálnak. Napelemes rendszerünkkel pedig a kezdeti beruházás után már jóformán ingyen tölthetjük járműveinket. Ráadásul az elektromos kishaszonjárművek a fékezési energia visszatáplálása által a dízeleknél jóval hatékonyabban működnek a sok gyorsítással és fékezéssel járó városi forgalomban. Az operatív lízing pedig a magasabb beszerzési ár és a nehezen becsülhető maradványérték problémakörét is elsimítja. Mindent mérlegelve, alaposgazdaságossági számításaink eredményeként arra jutottunk, hogy számunkra az e-Crafter az ideális megoldás, azaz a megtérülő beruházás. Természetesen a helyileg nulla károsanyag kibocsátás előnyeit is figyelembe vettük. Az első hónapok tapasztalatai alátámasztották döntésünk helyességét. A belső körökön a járműveink hatótávolsága még a leghidegebb téli körülmények között is legalább 85 km, ám a gépkocsivezetők továbbképzését követően ez várhatóan növekszik majd. Napelemekkel is táplált 10 gyorstöltőnk 4-4,5 óra alatt feltölt egy-egy gépkocsit és egy villámtöltő is rendelkezésünkre áll, amellyel ez csupán 1,5 óra. Ennek megfelelően az éjszakai töltésekkel nem okoz problémát, hogy minden járművünk elegendő hatótávolsággal felvértezve vághat neki napi útjának. A több, mint 10 m3 raktér és a közel egy tonna teherbírás is kiválóan megfelel a belvárosi kiszállítás kihívásainak. Munkatársaink pedig szeretik az elektromos modellek csendes működését, kényelmes és könnyű vezethetőségét, valamit kiváló menettulajdonságait. További pozitívum, hogy az e-Crafter modellek esetében előre felfűtött fülkével kezdhetik meg a reggeli munkát, miközben a dízelek motorja a sok megállás miatt nem tud időben felmelegedni” – összegzi Papp Ervin a Stylo ÉpGép Kft. ügyvezető igazgatója.

„A húsz e-Crafter modellt négy évig futó operatív lízingkonstrukcióban, teljes körű e-mobilitás szolgáltatáscsomagunkkal kiegészítve adtuk át tizenöt éve hűséges ügyfelünknek, hogy a lehető legtöbb terhet és kockázatot levegyük a válláról az üzemeltetéssel kapcsolatosan. Ez magába foglalja a finanszírozás mellett a karbantartást, az időszakos gumiabroncs csere szolgáltatást és a Magyarországon általunk forgalmazott csúcsminőségű Mennekes töltőberendezések kiépítését is. Egyre nagyobb érdeklődést tapasztalunk az elektromos kishaszonjárművek iránt, elsősorban a futárcégek részéről, így folyamatos bővülést várunk ezen a területen” – tette hozzá Veres Tibor, az Autó Széles Kft. Volkswagen Haszonjárművek márkafelelőse.

Az e-Crafter:

Raktérkapacitás:

Futárszolgáltatással, expressz- és csomagszállítással foglalkozó ügyfeleknek minden centiméter számít. Ami ennél is jobb, hogy az e-Crafterrel egyikről sem kell lemondania, mivel akkumulátorát helytakarékosan, a jármű aljára építettük be. Így a megszokott raktérkapacitása 10,7 m³ és a raktérmagasság 1861 mm.

 

Hasznos teherbírás:

Az e-Crafternek semmi sem teljesíthetetlen. Kifejezetten futár szolgáltatással, expressz- és csomagszállítással foglalkozó ügyfeleknek fejlesztve, a dobozos kivitel 975 kg hasznos teherbírással kombinálva.

 

Villanymotor:

Minden feladatot gyorsan elvégez

A 290 Nm-es maximális forgatónyomatékot álló helyzetből éri el a 100 kW/136 LE teljesítményű villanymotor. Ez megfelelő a dinamikus gyorsításhoz és a forgalomba való becsatlakozáshoz.

 

Akkumulátor:

Fellendíti vállalkozását

Az e-Crafterrel vállalata nem csak a legújabb technikát kapja. Lítiumion-akkumulátora teljes töltés esetén akár 173 km hatótávolságú.1. Így gond nélkül, minden megbeszélt időpontjára odaér. Vagy minden szállítási címre. Ha pedig közben ebédszünetet tart, az akkumulátor a 40 KW-os teljesítményű CCS gyorstöltő segítségével már 45 perc alatt 80%-ra tölti a járművet.

 

 A legjobb tulajdonságok kombinációja:

Előremutatóan vezetni. Megtartva a bevált dolgokat.

Robusztus, gazdaságos, nagy teljesítményű – és a fenyegető behajtási tilalom ellenére rugalmasan közlekedik a belvárosban. Az e-Crafter az elektromos hajtás minden előnyével rendelkezik, és emellett egy hagyományos haszonjármű előnyeivel is.

Meggyőző érvek, igaz?

 Egyedi felépítmények:

 Majdnem mindenre tökéletesen

A megbízások teljesítéséhez a megfelelő felszerelés szükséges. Ehhez egy olyan járműre is szükség van, amely megfelel az Ön elvárásainak. Így megvalósulhatnak egyedi igényekre szabott járműmegoldások is: Hűtőkocsitól kezdve a betegszállítón keresztül egészen az akadálymentesített gépjárművekig. Járműveinkkel majdnem minden lehetséges.

 

Forrás: https://www.vwh.hu/e-crafter; https://rollingtons.hu

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top