Főoldal - Tehergépjármű - RENDSZER FORRADALOM A CV (HASZONJÁRMŰ) FÉK SÚRLÓDÓANYAG TECHNOLÓGIÁBAN

RENDSZER FORRADALOM A CV (HASZONJÁRMŰ) FÉK SÚRLÓDÓANYAG TECHNOLÓGIÁBAN

2021-03-19T11:04:00+01:002021. március 19.|Címkék: |

0

A Textar meghatározza a trendet:

Súlycsökkentő, költségtakarékos, környezetvédő

Akár az OE szektorban, akár a pótalkatrész piacon – a haszongépjárművek nagy százaléka világszerte Textar fékbetéttel szerelt, amely a TMD Friction prémium márkája. Ez a siker azon a termékkínálaton alapul, amely tökéletesen illeszkedik a különböző járművekhez és fékekhez, valamint a kutatásra és fejlesztésre fordított erőfeszítéseinken.

Első utángyártott márkaként a Textar most egy újabb innovációt mutat be – a „TMD Friction Lightweight Technology” programban kifejlesztett teherautókhoz készült fékbetéteket.

Kemény érvek a Lightweight technológia mellett

A nehéz teherautók esetében a kihívást a jelentős tömeg mozgatása jelenti, amelyet először fel kell gyorsítani, és vészhelyzet esetén a lehető leggyorsabban újra meg kell állítani. Ez magas üzemanyag-fogyasztást és a fékbetétek túlzott kopását eredményezi.

A súly csökkentése költséget takaríthat meg, egyúttal védi a környezetet is. A fékbetét viszonylag kicsi alkatrész, következésképpen kevés lehetőséget biztosít ennek technikai megvalósításához.

Ennek ellenére a Textar mérnökeinek sikerült csökkenteni a fékbetétek súlytát a betét geometriájának megváltoztatása és a fékbetétek hatékonyságának romlása nélkül. Ezért az eddig használt szabványos betétek nehézség nélkül cserélhetők a Textar innovatív Lightweight fékbetétjeivel.

 A megtakarítás egyszerű

Ez az újítás a haszongépjármű fékbetétek vékonyabb, így könnyebb hátlapján alapszik, amelyet a „TMD Friction Lightweight Technology” programban gyártottak. A hátlap csökkentett vastagsága egy alátétlemezzel van kompenzálva, amelynek a fajlagos tömege kisebb, mint az acélé, miközben a lemez tartóssága és teherbírása ugyanaz. A csökkentett súly miatt a fék / tengely rendszer kopása jelentősen csökken.

A 6 tengelyes teherautó / pótkocsi kombinációban legfeljebb 7,5 kg súly takarítható meg, emiatt csökken az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás. A saját tömeg csökkentése révén növekedhet a hasznos terhelés, ami megnövekedett bevételt jelent a tulajdonos részére.

 

Forrás: https://textar.com/wp-content/uploads/2018/09/TX_FLY_LightweightPads_ENG_WEB.pdf

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top