fbpx

Dízelmotor 50% hatásfokkal!

2021-03-08T13:34:05+01:002021. március 8.|Címkék: , |

0

Jóllehet a dízelmotor már közel 130 éves, de fejlődése mindmáig töretlen. Ennek legújabb mérföldköve a Bosch és a kínai Weichai Power közös fejlesztésű 12,9 literes erőforrása, amelynek hatásfoka eléri a bűvös ötven százalékot.

Bizonyára még a feltaláló Rudolf Diesel sem gondolta, hogy világmegváltó találmányának fejlesztése egyszer még elérheti a bűvös 50%-os termikus hatásfokot. Talán kicsit üröm az örömben, hogy ezt éppen akkor sikerült elérni, amikor már szinte minden gyártó gőzerővel dolgozik az alternatív erőforrások fejlesztésén. Egyenlőre azért még korai lenne temetni a jól bevált gázolajos technikát, hiszen a nehézkategóriás, hosszútávú fuvarozásban bizonyosan ez technológia marad a meghatározó még legalább tíz évig. A Bosch szakértőinek előrejelzése szerint 2030-ban az újonnan forgalomba helyezett gépjárművek kétharmadában még belső égésű erőforrás fog dolgozni, de jó részük már természetesen hibrid hajtáslánc részeként. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt sem, hogy százszázalékos biodízel üzemanyagot használva egy dízelmotor is kedvező környezetvédelmi mutatókkal büszkélkedhet.

A világ első sorozatgyártású dízelmotorja, amelynek a termikus hatásfoka eléri az 50%-ot

Pontosan ezért tűzte ki célul Kína legnagyobb haszonjármű-motor gyártója a Weichai Power és az egyik leginnovatívabb járműipari beszállító a Bosch, hogy az immár 17 évre visszatekintő együttműködésüket egy a Guiness rekordok könyvébe illő fejlesztéssel koronázzák meg. Napjainkban a tehergépjárművekbe épített dízelmotorok hatásfoka 46% körüli értéket mutat, amit e jelentős fejlesztéssel sikerült további 4%-al túlszárnyalni. A Weichai Power szakértő gárdájának nem csak a 12,9 literes soros hathengeres motor teljesítményének a növelése volt a célja, hanem a károsanyag kibocsátás lehető legalacsonyabb szintre történő csökkentése, amely így képes teljesíteni a China VI károsanyag-kibocsátási norma szigorú határértékét. Kína az utóbbi időben kiemelt hangsúlyt fektet a környezetkímélő megoldásokra az ipar minden területén.

A Bosch korszerű moduláris közös nyomócsöves befecskendezőrendszere jelentős szerepet játszik az áttörést jelentő hatásfok elérésében

A két gyártó, talán érthető módon elég szűkszavúan bánt az új mérföldkő eléréséhez hozzájáruló műszaki tartalom leírásával. Annyit azért tudni lehet, hogy a Bosch moduláris, akár nyolc hengeres motorhoz is használható és akár 2500 bar befecskendezési nyomást is szolgáltató közös nyomócsöves rendszerét kapta meg a kínai gyártó motorja. A két évig tartó közös fejlesztőmunka sikere mindkét cég számára kiemelkedő jelentőségű. A Bosch a dízel befecskendezés területén meglévő kiemelkedő tudását és tapasztalatát használta és fejlesztette. Ez a csúcsszínvonalú rendszer többek között a nagy befecskendezési tömegárammal teszi lehetővé az égésfolyamatot igen hatékonyan optimalizáló befecskendezési stratégia alkalmazását. Ráadásul ennek a közös nyomócsöves rendszernek az üzemi élettartama az 1,6 millió kilométert is elérheti, nem utolsó sorban hibrid hajtásláncok eleme is lehet. A Bosch és a Weichai együttműködése nem csak a dízelmotorok fejlesztésére terjed ki, hanem az üzemanyagcellás és vezetéstámogató rendszerekre is, sőt még a gyárak digitalizálása is repertoárjuk része. Közös céljuk többek között a haszongépjárművek tisztábbá, biztonságosabbá és intelligensebbé tétele.

Forrás: https://rollingtons.hu/2021/02/03

 

 

a href="https://hu.e-cat.intercars.eu/hu/asmctx-M21880_0000IO9K/my-office/promotions/details/CASTROL_OILPUMP_1102-1130_HU" target="_blank">

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top