fbpx

TRW Fékbetétek haszongépjárművekhez

2020-04-20T13:58:28+02:002020. április 27.|Címkék: , , |

0

Mint a világ egyik vezető gépjármű alkatrész tervező, gyártó vállalkozása olyan fékbetéteket gyártanak, amelyek világszerte megfelelnek a vezető haszongépjárművek igényeinek. A TRW által gyártott fékbetétekkel fokozott vezetési biztonságot, teljesítményt és megbízhatóságot nyújtanak a teherautók, a pótkocsik, az autóbuszok és egyéb haszongépjárművek részére.

A TRW fékbetétek kulcsfontosságú előnyei:

  • A világ egyik legfejlettebb súrlódó anyaga a nagyobb hatékonyság érdekében
  • A független tesztek szerint teljesítményével felülmúlja az eredeti OES alkatrészek teljesítményét
  • Különleges igénybevételnek kitett tesztpályákon tesztelve a kiemelkedő biztonságért
  • A készletek tartalmazzák a beépítő, rögzítő elemeket
  • Kompatibilitás a legkorszerűbb blokkolásgátló technikákkal

A piac egyik legfejlettebb fékbetét dizájnja

A haszongépjárművek fékbetétek teljesítménye és biztonságossága hihetetlenül fontos tényező. A normál autókhoz, a kisteherautókhoz képest a haszongépjármű fékbetéteknek robusztusabbnak kell lenniük. Ezt csak a legújabb gyártási technológiák alkalmazásával és a szigorú tesztelésekkel lehet biztosítani. A TRW saját maga gyártja a hordozó lapot, amely szabadalmaztatott termék, ezáltal optimalizálni tudják a nyírási és a hőtágulási tulajdonságait.

A TRW fékbetétek további előnyei:

  • Viszonylag csekély fékhatáscsökkenés túlmelegedés esetén
  • Gyors regenerálódási képesség nedves körülmények között
  • A fékezési erő arányos a fékpedálra gyakorolt nyomással
  • A fékbetétek legfontosabb összetevője a súrlódó anyag, – sok éves kutatás és fejlesztés eredményeképpen érthetjük meg, hogyan lehet tökéletes keveréket készíteni a haszongépjárművekhez – mondják a TRW szakértői

Élen a kategóriájában

A TRW kínálatában 65 féle fékbetét és 26 kopásjelző található, amely az európai piac 95%-át lefedi. Ez a kiemelkedő szám azt jelenti, hogy szinte bármelyik haszongépjárműhöz kínálnak fék megoldást.

A tárcsafékbetétek fejlődése

A tárcsafékek csak az 1980-as években kerültek beépítésre a haszongépjárművekbe. A Renault volt ennek az úttörője, amely elsőként cserélte le a hagyományos dobfékrendszert. Az akkoriban újdonságnak számító tárcsafékbetétet számos lehetőséget nyújtott a gyártók számára a kiváló minőségű betétek tervezéséhez, fejlesztéséhez, amiben a TRW a fejlesztések élvonalában jár.

Szélsőséges körülmények között tesztelve

A TRW fékalkatrészei egyike a világ legelismertebb és legmegbízhatóbb autóalkatrészeinek. Hogy fenntartsák ezt a bizalmat, folyamatosan kiváló minőségű termékeket kell kínáljanak, elengedhetetlen, hogy termékeiket szigorú tesztelési folyamatoknak vessék alá.

Számos teszt a fékbetétek teljesítmény csökkenésének vizsgálatára összpontosít, amely a haszongépjármű súrlódó anyagok legkritikusabb tulajdonsága. Tesztjeik rendeltetésszerű és azon felüli használatokat is vizsgálnak, ami arra hivatott, hogy a haszongépjárművek vezetői soha nem kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor nem bízhatnak a fékekben.

A holland független hatósági vizsgálat folyamatai:

Fokozott igénybevételű tesztelés – amely méri a fékbetét működési jellemzőit és azok változását

Alpesi teszt – Fékteljesítmény mérése lejtős útszakaszon 12 perces folyamatos fékezés 20%-os lejtőn

Dinamométer teszt – az ECE R90 homológiával összefüggően (súrlódási érték, fékteszt, teljesítmény ellenőrzés, A vizsgált fékbetét teljesítménye maximum 15%-al térhet el az eredeti betét teljesítményétől.)

A német Fraunhofer-Institut által 2014-ben elvégzett tesztek kivételes eredményeket hoztak:

A TRW fékbetétjeinek extrém körülmények között hosszabb az élettartama, mint bármely más versenyképes terméknek.

Minden teszt után ellenőrzik az alkatrészek kopását, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a termékek jobban teljesítenek, mint az eredeti OE termékek. Ez azt jelenti, hogy nemcsak megfelelnek a nemzetközi előírássoknak, hanem túl is teljesítik azokat.

 

Forrás: https://www.trwaftermarket.com/en/commercial-vehicles

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top