fbpx

A friss levegő fuvallata- Bosch utastér szűrők haszongépjárművekhez

2019-08-09T09:54:03+02:002019. augusztus 9.|Címkék: , , |

0

Egy teherautó vezetése hosszú órákon át tartó maximális koncentrációval jár. A vezetőfülke levegőjét ezért a lehető legfrissebben, és  mennyire csak lehet, pollenmentesen kell tartani. Ehhez pedig hatékonyan működő beltéri légszűrőkre van szükség. A legfontosabb szempont, hogy egy szűrő élettartama alatt a részecske-elválasztás (azaz a szűrés) mindvégig magasfokú maradjon úgy, hogy közben a lehető legkisebb nyomásesés következzen be. Többrétegű kialakításuknak köszönhetően a Bosch beltéri légszűrői megkötik a pollen, a  szennyezőanyagok és a por nagy részét. Ezen felül az aktívszenes szűrők még az alagutakban és a forgalmi dugókban is eltávolítják a levegőből a káros és rossz szagú gázokat. Így javul a vezető koncentrációja, sőt jobban is lát, hiszen kevesebb lesz a lerakódás az ablakokon. Ehhez természetesen a beltéri légszűrők rendszeres cseréje szükséges.

A Bosch 100 000–150 000 kilométeres éves futásteljesítmény mellett legkésőbb kétévenkénti cserét javasol.

BOSCH UTASTÉR SZŰRŐK – CSAK A MINŐSÉG CÉLRAVEZETŐ

A hatékony szűrés összetett folyamat. A kiváló minőségű anyagok és a jól átgondolt tervezés a sikeres szűrési stratégia elengedhetetlen része.  Valamennyi Bosch utastér szűrő több, gondosan összeillesztett szűrőrétegből áll. A termék csúcsminősége sok szempontból kifizetődő. A  Bosch beltéri légszűrőihez felhasznált minőségi szűrőszálak különösen hatékonyan tisztítanak. Szerkezetéből adódóan a szűrőközeg meglehetősen nagy felületű, redőgeometriája pedig még nedves körülmények között is stabil. A kiemelkedő minőségű aktív szénréteg rendkívül jó hatásfokkal nyeli el a káros gázokat. A Bosch beltéri légszűrőit úgy tervezték meg, hogy tökéletesen illeszkedjenek a helyükre. Így még a legnehezebb szerelési körülmények között is egyszerű feladat a szűrőcsere.

AKTÍV SZÉN A KIVÁLÓ MINŐSÉGÉRT

A kiváló minőségű aktív szén belső felülete nagy. Előállítása összetett: magas hőmérsékletű és légmentes eljárással történik. Szivacsszerű szerkezetével képes a káros és rossz szagú gázok semlegesítésére. A Bosch nagy mennyiségben alkalmaz aktív szenet beltéri légszűrőiben, így azok élettartamuk során a lehető legtöbb gázt kötik meg.

SZŐTT ÉS NEM SZŐTT SZÁLAKBÓL ALKOTOTT SZŰRŐHÁLÓK KOMBINÁCIÓJA

A Bosch utastér szűrőit eltérő rétegek kombinációja alkotja, minden szűrőnél más és más. A kétfajta szűrőhálót – a szőtt és nem szőtt  szálakból állót – együttesen használják. A nem szőtt rétegek elsősorban a viszonylag nagy részecskék hatékony eltávolítására szolgálnak, ezért például előszűrőnek is kiválóak. A szőtt szálakból előállított háló gondoskodik a kisebb részecskék jó hatásfokú eltávolításáról.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top