fbpx

Újabb egyezményt írt alá a Hankook Tire

2019-06-05T17:29:30+02:002019. június 5.|Címkék: , , |

0

A Hankook Tire, a Grupo Soledad és a Transports Metropolitans de Barcelona véglegesítette a buszok abroncsellátásáról szóló egyezményt

 A Hankook prémium abroncsgyártó és spanyol értékesítője, a Grupo Soledad a közelmúltban aláírt egy egyezményt Spanyolország legnagyobb katalán közlekedési vállalatával, a Transports Metropolitans de Barcelonával (TMB). Az abroncsgyártó a TMB flottáját a modern „SmartCity AU04+” városi buszokra tervezett abroncsokkal fogja ellátni.

 Neu-Isenburg, Németország, 2019. május 21. – A Hankook abroncsgyártó Barcelona legnevesebb városi tömegközlekedési vállalatának, a Transports Metropolitans de Barcelonának több mint 1100 buszát látja el abroncsokkal. A megállapodás keretében a 275/70R22.5 méretű, városi buszokra tervezett SmartCity AU04+ abroncsmodell kerül szállításra. Ezt a modellt kifejezetten a városi közlekedésre tervezték, és az elektromos városi buszokra tervezett abroncsok iránti megnövekedett keresletet elégíti ki. Mivel ezek a járművek az energiatároló egység miatt általában nehezebbek, mint a hagyományos buszok, az abroncsmodelleknek is nagyobb terhelési indexszel kell rendelkezniük. A négyévszakos SmartCity AU04+ abroncs futófelülete téli körülmények között is minden további nélkül megállja a helyét, ezt a 3PMSF szimbólum is szavatolja. Az új városi autóbuszabroncs hagyományos meghajtású városi buszokkal is használható.

 

Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnöke a következőket nyilatkozta: „Büszkék vagyunk Európa egyik legnagyobb tömegközlekedési vállalatával kötött megállapodásunkra, különösen azért, mert a megállapodás a jövő-orientált technológiánkat érinti. Ennek köszönhetően az első, elektromos buszokra tervezett SmartCity AU04+ abroncsmodell nagy számban kerül forgalomba. Az új mobilitási trendeket elősegítve örömmel várjuk az európai együttműködésünk bővítését.”

A Hankook, a Grupo Soledad és a TMB közös gazdasági és környezetvédelmi felelősségvállalásuk értelmében arról is megállapodtak, hogy az első életciklusuk után az abroncsok újraépített Hankook Alpha-Tread abroncsként kezdhetik meg újabb életciklusukat, amivel a megállapodásban részt vevő felek aktívan tesznek a környezetvédelemért, jelentősen csökkentve a fosszilis nyersanyag-felhasználást és a CO2-kibocsátást.

Ramón Bacardi, a TMB vezérigazgatója így nyilatkozott az együttműködésről a megegyezés aláírásának napján: „A flottánk kifogástalan műszaki állapota elengedhetetlen ahhoz, hogy Barcelona városának tömegközlekedését folyamatosan magas szinten tudjuk üzemeltetni. Az abroncsok tekintetében éppen ezért volt kulcsfontosságú egy megbízható partnerkapcsolat kiépítése. A Hankook abroncsokkal a szerelőink és a műhelyvezetőink megtalálták a tökéletes választ a buszflottánk teljesítményének maximalizálására. Ezzel együtt a flotta összes fenntartási költségét is sikerült optimalizálni.”

Manuel Peréz, a Grupo Soledad vezérigazgatója még hozzátette: „Izgatottan nézünk a Hankookkal és a TMB-vel kialakított együttműködésünk elé. Hozzájuk hasonlóan mi is folyamatos befektetésekkel segítjük elő az új mobilitási koncepciók, anyagok és létesítmények megszületését. Ez a megegyezés is tökéletesen mutatja, hogy milyen elkötelezettek vagyunk a fenntartható közlekedési megoldások iránt.”

Képaláírás:

Balról: Manuel Pérez, a Grupo Soledad vezérigazgatója; Ramón Barcardí, a Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) vezérigazgatója és Kim Yang Hun, a Hankook España ügyvezető igazgatója

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 21.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

További információ:
http://www.hankooktire-mediacenter.com

www.hankooktire.com/hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top