auto

ACPS AUTOMOTIVE – ORIS

Személygépjármű
2022.10.31.

Az ACPS Automotive piacvezető és technológiai vezető a személygépkocsik, SUV-k és kisteherautók vonóhorogjai terén. 1955-ben a Stuttgart melletti Möglingenben alapított vállalat 2021-ben mintegy 300 millió eurós éves árbevételt ért el, mintegy 1800 alkalmazottal. Az ACPS Automotive az ORIS márkanév alatt kilenc helyen fejleszti, gyártja és értékesíti innovatív és biztonságos pótkocsi- és szállítórendszereit Európában, az Egyesült Államokban és Mexikóban. Az ACPS Automotive több mint 140 szabadalom birtokában van, és innovációival piacot formál.

„Az ACPS Automotive évtizedek óta technológiai vezetőként és valóban agilis vállalatként építette ki hírnevét. Ez számos innovációnkkal kezdődött, és új termékek fejlesztésével folytatódik, egészen az autógyártókkal való partnerségig és együttműködésig. Nem csak termékeket fejlesztünk, hanem megoldásokat is készítünk ügyfeleink számára”

– Caspar Baumhauer, az ACPS Automotive vezérigazgatója és ügyvezető igazgatója.

Az autóipari kipufogórendszerek, katalizátorok és vonóhorgok globális beszállítója, a Bosal-csoport 2018 januárban bejelentette, eladja az Automotive Carrier and Protection Systems üzletágát (ACPS divízió), illetve vontatórendszerekkel foglalkozó részlegét a TowerBrook Capital Partners transzatlanti befektetési tanácsadó cégnek. Ennek eredménye képen a hazai Bosal ACPS Kft is új nevet kapott ACPS Automotive Kft néven. Ennek köszönhetően a további, gyártósort elhagyó termékek ORIS márkanév alatt kerültek be a piacra. Az ACPS Automotive Kft az ország egyetlen nagyüzemi vonóhorog gyártója, TIER1-es, közvetlen beszállítója a legnagyobb autógyártó vállalatoknak.

Ez egyben a cégcsoport legnagyobb gyártóbázisa. A vállalat dinamikusan és töretlenül fejlődik, évről-évre több mint 1,2 millió darab vonóhorog hagyja el a gyártósorokat, rekord árbevételt eredményezve. Ezt a hatalmas mennyiséget hegesztőrobotok, CNC megmunkáló gépek és szerelősorok folyamatos telepítéseivel éri el, amelyeket szakképzett munkaerő működtet. A több mint 1000 főt foglalkoztató üzemben a termelés mellett kiemelkedő szerep jut a fejlesztésre is, ugyanis az utópiacra gyártott termékek mindegyikét Magyarországon fejleszti egy 40 főt foglalkoztató fiatalos, innovatív fejlesztőmérnökségi osztály.

 

 

Minőségi termékei között többek között megtalálhatók:

Fix fejes vonóhorgok (ORIS040-521)

Levehető fejes vonóhorgok (ORIS040-613)

Elektromos készletek (ORIS025-048)

A teljes választék érdekében keresse fel weboldalunkat a https://intercars.hu/hu/ címen, vagy érdeklődjön kapcsolattartójánál.

Kapcsolódó cikkek

BOSCH Mobility info – 2024

A motorkerékpár felkészítése az új szezonra

Húsvéti szállítási rend

NEO GUARD – új motorolaj technológia tehergépkocsikhoz

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat