fbpx

Hajó alkatrészek az Inter Cars kínálatában

2022-06-14T13:17:05+02:002022. június 14.|Címkék: , |

0

Igaz, Magyarországon kevésbé a mindennapok része a hajózás leginkább a korlátozott lehetőségek végett. Az elhelyezkedés mellett a temérdek szabályozás az, ami sok esetben gátat szabhat ennek az élmények a kiteljesedéséhez. Mindezek mellett nagyon sokan egy kvázi „elérhetetlen” hobbinak tartják ezt a kikapcsolódási formát. Ugyanakkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, hogy a hajózás nem feltétlenül jelenti azt, hogy sok milliós Yacht-al vagy Cruiser-el szántjuk fel s alá az óceánokat, tengereket. A hajózás épp úgy lehet egy csónakkal való kievezés a Balaton nyílt vizére és ott sodródni a csendben, elmélyedni a nyugalomban és abban az egészen másfajta csendben, mint amire ezen a szónak a hallattán asszociálnak az ember. A hajózás jelentheti azt is, hogy egy kisebb motoros csónakkal berobogunk egy horgásztó közepére, hogy hódolhassunk sokak legkedvesebb hobbijának. Persze azt is jelentheti azon rajongók számára, akik a nagyobb pezsgésre vágynak, hogy csak „krúzolnak” egy folyamon nagy sebességgel, élvezve ezt a fajta adrenalin löketet, melyet egy akár több száz lóerős motor duruzsolása édesít meg. A hajózás nem mindennapjaink része, de a legtöbb ember tudja élvezni, vágyni rá, hiszen pont az az egyik legnagyobb szépsége, hogy nem a mindennapok része.

Szeretnénk bemutatni néhány indokot, mely a hajózás mellett szól

Legyen szó egy kajakról, melyet az autó tetején szállítunk, egy csónakról, melyet húzunk magunk után a célunk felé haladva vagy egy yachtról mely a kikötőben himbálódzva vár minket arra, hogy beteljesíthesse rendeltetését.

 

A hajózásnak stresszcsökkentő hatása van.

A mindennapi élet stresszel jár. Legyen szó ingázásról a forgalomban, e-mail-ek, telefonhívások, SMS-ek, fényekkel operáló vagy sípoló, csipogó hangokkal trillázó elektronikus eszközökről, melyek a figyelmünkért versengenek. Az agyunknak is szüksége van szünetre a testünk mellett, ez nem kétséges. Wallace J. Nichols tengerbiológus szerint „agyunk úgy van bekötve, hogy pozitívan reagáljon a vízre. Ez már víz közelben is megnyugtat és összeköt bennünket, elősegíti az innovatív gondolkodást és képes gyógyítani a lelki sebeket is”.

 

A hajózás kiváló tapasztalatokat nyújt

A hajózás számtalan lehetőség tárháza a kikapcsolódások terén. Legyen szó vízisíről, wakeboard-ról, mély vagy könnyű búvárkodásról, de akár egyszerűen csak egy frissítő úszásról a nyílt vízen. Emellett nem szabad szó nélkül hagyni a horgászat örömeit sem természetesen, akár „Moby Dick-et” szeretnénk megszelídíteni, vagy csak az érzés miatt, amit horgászat élménye okoz.

 

A hajózás elmélyíti a családi kapcsolatokat

A hajózás izgalmai lehetőséget biztosít a család minden tagjának, hogy együtt fedezhessék fel ezt az új kalandot. Ha csak a szükséges készségek elsajátítását is vesszük alapul, mikoris együtt párunkkal, gyermekeinkkel tanulhatjuk meg az új dolgokat, melyekkel élvezetesebbé tehetjük az élményt. De igaz eme kijelentés abban az esetben is, amikor egy internetes oktatóanyag segítségével szeretnénk elsajátítani a csomókötési technikákat, az időjárás előrejelzésről a tudnivalókat vagy megismerkedni a navigációs irányelvekkel. Élmény a család (vagy baráti társaság) számára. Gyermekeinknek vagy utastársainknak rutinfeladatok adása elképesztő élményt tud nyújtani mindannyiunk számára hiszen ezáltal válik a „csapat” kollektíven a hajózás részévé. Meglepően sok új dolgot tudhatnak meg az utasok egymásról egy ilyen szituációban, hiszen egy teljesen másfajta élmény szolgál alapjául a bizalom és együttműködés további elmélyülésére.

Az Inter Cars támogatja a hajózás élményét és ebből kifolyólag elérhetővé tette a kínálatában a különböző termékköröket a szükséges karbantartások elvégzésre, hogy nyugodt szívvel lehessen belevágni az idei szezonba. Keresse az hajó alkatrészeket az Inter Cars kínálatában:

Alkatrészek

BARR MARINE, FELPRO MARINE, IMNASA, PARSUN, QUICKSILVER, RECMAR, RIVIERA, SEASTAR, SEAI MARINE, SIERRA, VOLVO PENTA, YANMAR

Propellerek

MICHIGAN, SOLAS

Védelem

MARTYR ANODES, TECHNOSEAL – Anódok

Kemikáliák

LIQUI MOLY, MOTUL, OE YAMAHA, QUCIKSILVERM RAVENOL

 

Forrás: InterMarine

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top