AISIN hozzájárulása az európai autóipar világához

Interjú Yosuke Tateishi-vel, az utángyártott alkatrészek szenior koordinátorával

Kérem meséljen magáról, mivel foglalkozott eddig? Mióta dolgozik az Aisin-nál? Milyen szerepeket töltött be a cég életében?

Fizika és Elektronika szakon tanultam a Kyushu Institute of Technology Egyetemen. Az Aisin-hoz 2003-ban csatlakoztam mérnökként.

Fő feladatköröm két fejlesztési projekt köré épült:

Elsőkörben olyan üzemanyagcellás akkumulátorokat kellett kifejleszteni, amelyek energiát (áramot) termelnek a hidrogén és az oxigén kombinálásával, valamint üzemanyagellátással. Ezt a technológiai újítást a Toyota Mirai már évek óta alkalmazzák. Ez az első olyan hidrogén üzemanyagcellás jármű, amelyet kereskedelmi forgalomba hoztak, ahol a víz a kipufogó szerepét tölti be.

De nagyon hamar megnyílt az AISIN-nél egy egészségügyi és biológiai termékeket kínáló új üzleti részleg, amelynél támogatásra volt szükség, így lézeres berendezések fejlesztésén dolgoztam. Ezeket a készülékeket a sebészek a szürkehályog kezelésére használják.

2007-től 2009-ig önkéntesként dolgozom Namíbiában, Afrikában. Matematikát tanítottam középiskolásoknak. Ez egy igazán intenzív élmény volt. Az ország lassan fejlődik, nem jók az oktatási feltételek, és nagyon korlátozottak a természettudományos tanári források. Fontos volt számomra, hogy támogassam ezeket az embereket.

2009-ben, visszatérve az AISIN-hez, újraindítottam a lézerfejlesztést egy új pozícióban, méghozzá mint értékesítő. Ez volt az új küldetésem 2017-ig. Azért kértem ezt a karrierlehetőséget, mert nemcsak termékeket akartam készíteni, hanem azt is megérteni, hogyan, hol, mikor használják őket az emberek, rájöjjek a megoldandó problémákra, és közvetlen visszajelzéseket gyűjtsek.

A piaccal való szoros kapcsolatnak köszönhetően vonzóbbnak éreztem a pozíciómat. Aztán csatlakoztam az utángyártott részleghez, és áttértem az autóiparra.

Mi a víziója az utángyártott alkatrészek üzletágát illetően?

A japán székhelyű utángyártott alkatrészek divízióban 5 évig a termékfejlesztésen dolgoztam. Azt akartam elérni, hogy az emberek élvezzék az autóikat, és jó minőségű alkatrészeket biztosítsak nekik. Most, hogy az AISIN belgiumi irodáiba költözök, a szerepem az európai és oroszországi régiók üzletfejlesztése lesz.

Az utángyártott alkatrészek piaca növekszik, az AISIN bízik abban, hogy fontos szerepet játszik Európában, és képes hozzájárulni az autóiparhoz és annak fejlődéséhez. A piac azonban nem egyszerű, viszont csapatunk profi és pozitív gondolkodású. Biztos vagyok benne, hogy együtt fokozatosan fejlődni fogunk.

Mik a kilátásai/küldetése 2022-re és azután?

Most érkeztem meg az AISIN Europe-hoz, és izgatott vagyok, hogy meghallgathatom, mire van szükségük az embereknek, hogy megtudjuk, mi lesz a következő stratégiai lépésünk a mobilitás javítása érdekében itt Európában és Oroszországban. De már észrevettem, hogy sebességváltó-alkatrészeink ebben a szakaszban még nem jutottak el elég ügyfelünkhöz. Ez lesz a célunk, hogy sebességváltókat és azok alkatrészeit nagyobb részben biztosítsuk Európának és Oroszországnak.

Ezen túlmenően az ambíciónk, hogy bővítsük az Aftermarket csapatát, illetve nagyobb mértékű társadalmi felelősséget vállaljunk. Tudnunk kell figyelmesen meghallgatni ügyfeleinket, hogy megfeleljünk igényeiknek. Egy nagyobb csapat nagyobb hatást érhet el, és minden szinten boldogabbá teheti az embereket.

Az Aisin utángyártott alkatrészei megtalálhatók az Inter Cars webshopján és polcain. Keresse őket bizalommal.

2022.06.01.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat