Kompaktabb és könnyebb a legmodernebb hajtásláncokhoz

Face Spline Csatlakozási Technológia a GKN Automotive-tól

A GKN Automotive újragondolja a csuklós csatlakozásokat – az egymásba illeszkedő Face Spline technológiával, amely hatékonyabb, helyet és súlyt takarít meg. Ahol a hagyományos megközelítések általában csapokra támaszkodnak, a Face Spline a kötés elülső részén bordákat használ. Szélesebb felületének köszönhetően ez a megoldás akár 50 százalékkal nagyobb nyomaték átvitelére is képes. Elöl egyetlen csavarral rögzíthető, ami minden eddiginél egyszerűbbé teszi a felszerelést. Vonzó ajánlat az olyan prémium autógyártók számára, mint a BMW Csoport, amely a Face Spline segítségével jelentősen csökkenti xDrive modelljeik hajtásláncának tömegét.

A Face Spline által kínált előnyök összefoglalása:

  • A nagymértékben integrált Face Spline technológia kompaktabb és kisebb súlyú, mint a csapos csatlakozású hajtócsuklók
  • Akár 50 százalékkal nagyobb nyomatékot továbbít a széles elülső bordák segítségével a teljes csuklófelületen
  • Könnyű telepítés és központosított, hézagmentes csatlakozás a kerékagyhoz a csuklókúpnak és egyetlen rögzítőcsavarnak köszönhetően
  • Akár 25 fokos elhajlási szög a hátsó tengelyen a membrános harmonika használatával
  • A teljes GKN Automotive termékcsaládhoz hasonlóan a Face Spline hub csatlakozás minden nagyobb nagykereskedőtől megrendelhető, és szerepel a TecDoc-on.

 


Könnyű, kompakt és erős

A mobilitás jövőjének világos célja van. Az ambiciózus éghajlati célok eléréséhez csökkenteni kell a károsanyag kibocsátást. A lehető legtöbb súlyt és helyet megtakarító alkatrészek ezért fontosabbak, mint valaha. A GKN Automotive itt szerezhet pontot innovatív Face Spline csatlakozásaival. Nemcsak könnyebbek és kompaktabbak (monoblokk csőtengelyes tengellyel együtt), mint a hagyományos megoldások az oldaltengely csuklójának a kerékagyhoz való csatlakoztatására, hanem jobban is teljesítenek. Ellentétben az elterjedt megközelítésekkel – például a csapos kötésekkel – a GKN Automotive speciális spline-kialakítást alkalmaz a csatlakozási pont teljes felületén. Ez az elülső bordás rész és ellendarabja a kerékagyon pontosan összecsatlakozik, és a Face Spline csukló kúpja középre helyezi. Az alkatrészek rögzítése súrlódásos rögzítőcsavarral történik. A GKN Automotive Face Spline tengelyeinek másik innovatív újdonsága a speciális helytakarékos membrános tömítések használata a hátsó tengely tömítésére, amelyek bármilyen alkalmazásra alkalmasak, akár 25 fokos elhajlási szöggel.

Az előnyök magukért beszélnek: Ezek az új technológiák akár 50 százalékkal nagyobb nyomaték átvitelét teszik lehetővé. A kerék súlyának megtakarítása körülbelül 20 százalékkal csökkenti a rugózatlan tömeget, ami észrevehetően növeli a menetkényelmet. A GKN Automotive ST technológiájának alkalmazása (Sideshaft Twin Ball S-alakú golyóspályával) szintén tovább csökkenti a csukló belső súrlódási ellenállását. A súlycsökkenéssel együtt ez alacsonyabb üzemanyag-fogyasztáshoz vezet, és javítja a jármű környezeti lábnyomát. Ehhez hozzájárul az üreges monoblokk tengely is, amelyet minimális súly, maximális stabilitás és torziós merevség jellemez.

 

Nyerő kombináció a holnapi mobilitáshoz

„A Face Spline fogazás, a Sideshaft Twin Ball technológia és az üreges monoblokk tengely kombinációja a GKN Automotive könnyű, kompakt és erőteljes megoldása a jövőbiztos mobilitás érdekében” – nyilatkozta Holger Freese, a GKN Automotive Aftermarket regionális értékesítési vezetője. „Ezt követi a prémium gyártó BMW Group is, amelynek xDrive modelljei 2013 óta Face Spline technológiát használnak. Akkoriban a fejlesztés középpontjában a jármű tömegének megtakarítása állt. A GKN Automotive termékeinek további előnyei közé tartozik az alacsonyabb zajszint és a nagyobb menetkényelem. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a Face Spline technológiával ellátott tengelyek már bekerültek a GKN Automotive portfóliójának top 5 termékei közé.”

A GKN Automotive a Face Spline technológiával kombinált ST technológia egyetlen gyártója a piacon. Ez azt jelenti, hogy a vállalat nemcsak OEM beszállítóként, hanem az utángyártott piacon is létfontosságú szerepet tölt be. Például annak érdekében, hogy a műhelyek egyszerűen javíthassák a Face Spline hub-csatlakozásokkal rendelkező járműveket, a technológia minden nagyobb nagykereskedőnél elérhető. A rendelés néhány kattintással lehetséges. A vásárlók kétszeresen profitálnak abból, hogy OEM minőséget kapnak nagykereskedelmi feltételek mellett, míg a garázsban dolgozó alkalmazottak ezzel a könnyen telepíthető alkatrészrel dolgoznak.


A GKN Automotive kardántengelyek széles termékskálája minden nagyobb nagykereskedőtől megrendelhető, és megtalálható a TecDoc-on.

Termék képek

Egyetlen csavarral és a kúp segítségével a Face Spline csukló biztonságosan csatlakozik és középre áll a kerékagyhoz. A széles spline felületnek köszönhetően a kötés hatékonyabb, mint a hagyományos csapos megoldások.

Akár 25 fokos elhajlási szöget tesz lehetővé a hátsó tengelyen: a helytakarékos membrán csomagtartó.

 

 

 

 

2022.05.18.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat