fbpx

A GM szabadalmaztatja az önvezető autót tanuló vezetők számára

2022-05-12T16:25:45+02:002022. május 20.|Címkék: |

0

A General Motors új technológiája azt eredményezheti, hogy a tanulókat önvezető autók taníthatják a jövőben.

A General Motors (GM) szabadalmat nyújtott be új önvezető járműtechnológiára, amely megtaníthatja a tanulóknak, hogyan kell vezetni anélkül, hogy emberi oktatóra lenne szükségük.

 

 

Az amerikai cég azt javasolja, hogy jövőbeli önvezető autóiba bevezethetne olyan technológiát, amely megítéli a tanuló vezetési képességeit, visszajelzést ad a működésről, és szükség esetén átveszi az irányítást.

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához benyújtott dokumentumok érzékelők és fedélzeti számítógép használatát mutatják be a tanuló képességeinek megítélésére. Ezután pontozza a sofőrt a tetteik alapján – attól függően, hogy az önvezető technológiának milyen mértékben kellett beavatkoznia bármely szakaszban.

 

A GM álláspontja, hogy bár a jelenlegi képzési módszerek emberi oktatással történnek, előfordulhat, hogy ezek nem minden helyzetben „optimálisak”, hozzátéve, hogy a tanuló számára még időigényesebb és költségesebb a tanulás oktatóval.

Egyelőre nincsenek újabb hírek a technológia forgalomba történő bevezetésről és tervéről, de tekintettel a GM korlátozott európai jelenlétére, a gyártás kezdetben kétségtelenül az amerikai piacra korlátozódik.

Még 2020-ban a GM tulajdonában lévő autonóm járműgyártó, a Cruise bemutatta az Origin nevű elektromos önvezető transzfert. Az amerikai vállalat „városi élet javítása” iránti elkötelezettségének részeként tervezték, és egy új nyilvános mobilitási szolgáltatás alapját fogja képezni, amelyet a kaliforniai San Franciscóban vezetnek be.

A GM legújabb szabadalmát néhány nappal azelőtt nyújtották be, hogy az Egyesült Királyság kormánya az önvezető járművekre vonatkozó új törvényekről folytatott konzultációjának eredményeit meghozta volna. A brit Közlekedési Minisztérium bejelentette, hogy a sofőrök mozgó önvezető autóban nézhetnek televíziót. Ez azonban csak a nem vezetéssel kapcsolatos tartalmakra vonatkozik a beépített képernyőkön, ha a jármű irányítja magát.

Ugyanebben az esetben továbbra is illegális lesz a mobiltelefonok használata.

A kormány előrejelzése szerint az Egyesült Királyság első önvezető járművei még ebben az évben használatra készek lehetnek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top