fbpx

A Ford május hónapban bemutatja új elektromos kisteherautóját

2022-05-03T16:19:56+02:002022. május 5.|Címkék: , |

0

A cég második elektromos haszonjárműve május 9-én kerül forgalomba.

A Ford a jövő hónapban bemutatja második teljesen elektromos kisteherautóját a vállalati átalakulása részeként, melynek kitűzött célja, hogy 2035-ig kizárólag zéró károsanyag-kibocsátású járműveket gyártson.

Az új modellt egy hivatalos képen mutatták be először, amelyen az első fénysáv látható. Hasonlít a Ford Tourneo Custom-ra, amiről kiderült, hogy a cég jövőbeli teljesen elektromos kínálatának részét képezi és részben már márciusban bemutatták.

 

 

A Ford május 9-én, hétfőn délelőtt 9 órakor mutatja be a modellt teljes egészében. Csatlakozik a Ford E-Transit-hoz, amely a Ford első elektromos kisteherautója és egyike lesz annak a négy elektromos haszongépjárműnek, amelyeket 2024-ig mutatnak be.

Az új modell erőátviteli lehetőségeit nem hozták nyilvánosságra, de az E-Transit belépő szintű változatait 68 kWh-s akkumulátor hajtja, amelyhez 181 lóerős villanymotor párosul. Az E-Transit hatótávolsága akár 314 km, maximális teherbírása pedig 1758 kg.

A Ford elmondta: „Az új bejelentés a következő fontos mérföldkövet jelenti a zéró kibocsátás és a szén-dioxid-semlegesség felé vezető úton, az összes Ford jármű értékesítése során Európában 2035-ig.”

Az új elektromos kisteherautót a Ford Pro, a cég önálló haszongépjármű-részlege fejlesztette ki. Ez lesz az első bemutatott modell azóta, hogy a Ford a befektetők érdeklődésének felkeltése érdekében elválasztotta elektromos személygépkocsi-részlegét a belső égésű motorokkal foglalkozó üzletágától.

A Ford Model E osztály ezentúl a cég elektromos személygépjárműveinek fejlesztéséért felelős, a Ford Blue pedig belső égésű motoros járműveket kezel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top