fbpx

Valeo ablaktörlő lapátok

2022-01-17T15:20:10+01:002022. január 10.|Címkék: , |

0

Az ablaktörlő lapátok a csapadékos időkben, mely éppen aktuális sokkal nagyobb igénybevételt kapnak, mint az év többi részében. Mindenekelőtt érdemes tudni, hogy az ablaktörlő lapátok tulajdonképpen nem az ablak tisztítására szolgálnak, sokkal inkább az ablakmosóberendezés által permetezett víz, szélvédőmosó folyadék eltávolítására a szélvédőről. Pontosan ezen tény miatt érdemes odafigyelni néhány részletre, mellyel mi magunk is meg tudjuk hosszabbítani a latátok élettartamát. A szélvédőt mindenképpen javasolt ebben az időszakban sűrűbben takarítani például egy-egy tankolás alkalmával a benzinkúton, hiszen a sok apróbb szemcse, falevelek miegymás megsérthetik a lapát törlőcsíkját, ebből kifolyólag csíkozhat és hamarabb válik csereéretté. Szintén ilyen sérülést okoz, ha fagyott szélvédő törlését szeretnénk sürgetni az ablaktörlő használatával, mindenképpen érdemes jégoldót használni vagy lehetőség szerint a fűtéssel leolvasztani a fagyott réteget az ablaktörlő használata előtt. Általános szabálynak nevezhető, hogy az ablaktörlő lapátokat érdemes évente cserélni, mert ennyi idő alatt a törlőcsík képes felkeményedni ezáltal sokat veszítve a törlés hatékonyságából. Az alábbiakban szeretnénk bemutatni a Valeo kínálatában megtalálható prémium minőségű ablaktörlő lapátokat, melyekkel segíthetünk a választásban.

A Valeo Compact termékcsaláddal jórészt az idősebb autótípusokat fedi le. A Valeo természetesen a gyártótól megszokott magas minőségben prezentálva mindezt. Az ablaktörlő családra jellemző, hogy fémkereteses megoldásnak köszönhetően több ponton szorítja a szélvédőre a törlőcsíkot ezzel biztosítva az egyenletes törlést.

 

Valeo First termékcsalád esetében már olyan tekintetben bővebb kínálatot találhatunk, hogy nem kizárólag fémkeretes lapátokat biztosítanak, hanem flexibilis lapátok is megtalálhatóak a First palettáján. A szettekben megtalálhatóak továbbá különféle ablaktörlő karokhoz alkalmas csatlakozó átalakítók is a nagyobb felhasználhatóság elérése érdekében, mindezt elérhető áron.

 

A Valeo HydroConnect ablaktörlők mindegyike a flexibilis dizájn vonalát követi, amikor is egy hosszabb gumicsík maga a lapát a megszokott fémkeret nélkül. A lapátok aszimmetrikus kialakítása végett a kar szorító ereje mellett a menetszelet is kihasználja a jobb törlés elérése érdekében. Megközelítőleg 30%-kal nagyobb szorító erő jelentkezik a kialakításának köszönhetően, mellyel hatékonyabb a hagyományos ablaktörlőlapátokhoz képes.

 

A Valeo Silencio termékcsalád O.E. gyártástechnológiának köszönhetően az eredetivel megegyező minőséget képviselni. Ezzel a palettával szeretné a Valeo kiszolgálni azokat az felhasználókat, akik pontosan olyan lapátot keresnek, mint az eredeti, legyen szó hagyományos, hibrid vagy lapos (Flat Blade) kialakítású törlőről.

A Valeo Silencio hagyományos termékcsalád főbb jellegzetessége, hogy a fémkeretes megoldást kiegészítették egy légterelő lapáttal, így kihasználva a menetszelet a hatékonyság növelése érdekében.
A Silencio családon belül több részre bontotta a Valeo a kínálatot, ilyen A Valeo Silencio Hybrid Blades, ami már nem fémkeretes dizájnt követi, de ahogy a hagyományos esetében is, itt is egy extra légterelő lapátot kapott flexibilis kialakítás a jobb leszorító erő érdekében.
A Valeo Silencio Flat Blade család a vékony dizájn mellett elérte, hogy a VisioRubber technológiának köszönhetően idővel növekszik a törlési hatékonysága a lapátnak.
A Valeo Silencio AquaBlade lapátok legfőbb jellegzetessége, hogy a használat alkalmával, a kialakításának köszönhetően a törlőpenge mentén oszlatja el a vizet, ezzel segítve a jobb kilátást és elkerülve a visszafolyást.

 

A Valeo ablaktörlő lapátjai gyakorlatilag lefedik a teljes európai autóparkot a különböző adaptereknek köszönhetően és biztosítják a prémium minőségű ablaktörlő lapátokat, melyeket megtalálnak az Inter Cars kínálatában is.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top