fbpx

Egyszerre 15 új autót mutatott be a Lexus és a Toyota együtt

2021-12-16T11:05:17+01:002021. december 17.|Címkék: , , |

0

Tömeges autóbemutatót tartott a Lexus és a Toyota, minden újdonságuk villanyhajtású

 

Kisautó, nagyautó, pickup, furgon, sportautó, minden megtalálható a Toyota és a Lexus újdonságcsokrában, ám közös bennük, hogy mindannyiukat elektromos motorok mozgatják.

Gondolt egy merészet a Toyota és a villanyautós stratégiájuk felvázolása közben „hirtelen” bemutattak 15 új autót, pontosabban koncepcióautót, amelyek a márka jövőjébe nyújtanak betekintést. Valószínűleg egyedülálló a történelemben ez a 15 autós bemutató, amely során városi kisautótól kezdve a szedánokon, SUV-okon, pickupokon át a sportautókig minden felvonult. Persze mindegyikük az e-TNGA platformra épül, jól mutatva a moduláris rendszer előnyeit.

Akio Toyoda persze elárulta, hogy a koncepcióautók között hibridek és tisztán villanyhajtású modellek egyaránt helyet kaptak. A prezentáció első részében a megfizethető villanyautókról esett szó. A bZ sorozattal mindenféle igényt szeretnének kielégíteni. Készül majd sportos, kompakt crossover, kupés tetővonallal, egy Európának és Japánnak szánt kis SUV a B-szegmensben, egy középkategóriás szedán, ami többek között a Tesla Model 3 ellenfelének tekinthető, valamint egy hétszemélyes családi SUV is.

A Lexus most mutatta meg teljes valójában első teljesen elektromos modelljét, az RZ 450e-t, de a koncepciók között szerepelt még tőlük egy sportautó, amit az LF-A utódjának szánnak, a tervek szerint már szilárdtest-akkumulátorral, 700 kilométeres hatótávolsággal. Emellett még két nagyobb SUV is helyet kapott a Lexus tervei között.

Végül egy „vegyesfogatot” is megmutattak, ezek között akad önvezető transzferbusz, üzleti és szabadidős célokra is használható dobozos furgon, városi mini, valamint az FJ Cruiser terepjáróra emlékeztető, Compact Cruiser EV is. De nem szabad megfeledkezni a Toyota első elektromos pickupját előrevetítő modellről sem. Sőt, a sornak ezzel még nincs vége, mert a C-szegmensbe is szánnak még villanyhajtású szabadidő-autót, illetve egy középmotorosnak tűnő sportautó is megbújik a tanulmányok között. Hogy mikor lesz mindezekből az utcákon guruló valóság, arról még nincs pontos információ, de az biztos, hogy a Toyota és a Lexus 2035-re szén-dioxid semlegessé szeretne válni.

 

 

 

Forrás: autonavigator.hu
Horváth András: Egyszerre 15 új autót mutatott be a Lexus és a Toyota együtt
www.autonavigator.hu/cikkek/egyszerre-15-uj-autot-mutatott-be-a-lexus-es-a-toyota-egyutt/
Letöltve: 2021.12.16. 10:57

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top