fbpx

Borúlátó jóslat, jövőre is bajban az autóipar

2021-12-28T12:08:32+01:002021. december 28.|Címkék: , , |

0

Nem lesz egyhamar vége a chiphiánynak a Bosch leendő vezérigazgatója szerint.

Stefan Hartung az új év elején veszi át a Bosch járműipari alkatrész- és berendezésgyártó vállalat vezérigazgatói posztját Volkmar Dennertől. A Focus magazinnak adott nyilatkozatában a leendő vezérigazgató annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a félvezető-áramkörökből az ellátási hiány az elkövetkező évre is át fog húzódni.

“Tisztázzuk, a chipkrízisnek még messze nincs vége”

– fogalmazott. „Mindannyian a német iparban erősen rá vagyunk szorulva az ellátási fennakadások elhárítására. Minden egyes hiányzó áramkör azt jelenti, hogy egy egész járműelektronikai egység nem készülhet el, tehát maga az autó sem. Ez a probléma rengeteg energiánkat fogja 2022-ben felemészteni” – mondta a lapnak adott interjúban.

Az áramkörök hiánya az új német kormánykoalíciót is megakadályozhatja kitűzött céljainak elérésében, például abban, hogy 2030-ra 15 millió teljesen elektromos autó róhassa a német utakat. Hartung szerint „ezt lehetetlen lesz megoldani a nemzetközi beszállítói láncokat terhelő problémák elhárítása nélkül. És ez nem csak a járműiparra vonatkozik.”

Forrás: MTI
Kép(ek) forrása: Daimler

 

Forrás: vezess.hu
Vezess: Borúlátó jóslat, jövőre is bajban az autóipar
https://www.vezess.hu/hirek/2021/12/28/borus-joslat-jovore-is-bajban-lehet-az-autoipar/
Letöltve: 2021.12.28. 12:05

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top