fbpx

Kormány nélküli luxusnappali az Audi legújabb jövőautója

2021-09-05T12:03:38+02:002021. szeptember 13.|Címkék: , , , , |

0

Audi bemutatta a Grandsphere nevű tanulmányát.

 

A német gyártó megmutatta, milyen hangulatúnak képzeli el a jövőben csúcsmodelljeit. A hagyományos felépítésű járművektől már kellően eltávolodott Grandsphere természetesen majdnem teljesen önvezető és elektromos hajtású.

A koncepció a Skysphere tanulmányautót követi, amely egy olyan roadster, amely gombnyomásra a tengelytávját is változtatni képes, a Grandsphere pedig egy négyajtós limuzin, amely leginkább az új generációs Audi A7/A8-as típusok előnézetét szolgálja.

© Audi
© Audi
© Audi
© Audi

A Grandsphere kabintere leginkább egy világos nappalinak tűnik, kormánykerék például csak igény szerint hívható elő a kocsiban, ha valaki vezetni szeretne. Grandsphere is előrevetíti a márka tervezett EV jövőjét, a teljesen elektromos hajtásláncot és akár 4. szintű autonómiát ígér. Az autonómia ezen fokán a kormánykerék és a pedálok visszahúzódnak a karosszériába a teljesen vezető nélküli élmény érdekében. Ez lehetővé teszi az utasok számára, hogy az autózást, mint luxusélményt éljék meg és közben akár pezsgőzzenek.

A koncepciót a Volkswagen-csoport prémium Platform Electric (vagy PPE) alapjain képzelték el, amely az A6 E-Tron, Q6 és a Porsche Macan EV modellek alapját is adja majd a gyártás során.

© Audi
© Audi
© Audi
© Audi

A tengelyek közötti akkumulátormodul kapacitása 120 kilowattóra, amely két villanymotort táplál tengelyenként. A Grandsphere koncepció maximális teljesítménye 710 LE és 960 Nm-es nyomaték. Az Audi becslései szerint a Grandsphere akár 750 kilométert is képes megtenni egyetlen töltéssel és mindössze 10 perc alatt képes visszanyerni 300 kilométert az akkumulátor töltési képességének köszönhetően, ami 270 kilowatt.

 

Forrás: hvg.hu/cegauto

Szerző: hvg.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top