fbpx

Continental belső felületek

2021-09-07T13:23:55+02:002021. szeptember 10.|Címkék: |

0

A Continental 2020-as globális értékesítéseinek mintegy tizedét elektromos meghajtású járművek belső anyagaival termelte ki. Ebben az évben a Continental összesen 100 millió négyzetméter felületi anyagot gyártott. Ez közel 14 000 német futballpálya vagy 17 000 amerikai futballpálya területének felel meg. A cég nagy üzleti potenciált lát ebben a gyorsan növekedő szegmensben, ezért fokozott hangsúlyt fektet az elektromos és autonóm járművek belső tereinek anyagaira. A felszíni megoldások szakértőjeként a Continental fejlesztőkből, tervezőkből, trendfeltárókból és kreatív elmékből álló nemzetközi csapatot tart fenn, akik naponta együttműködnek a világ 13 különböző helyszínéről annak érdekében, hogy a járművezetők és az utasok biztonságos, kényelmes és élvezetes utazásnak lehessenek részesei.

Az elektromos meghajtású és autonóm járművek fenntartható és erőforrás-megtakarító hírnevének köszönhetően különleges követelményeket támasztanak a belső terekhez használt felületi anyagokkal szemben is. A járművezetők és a gyártók egyre inkább környezetbarát anyagokból készült belső teret igényelnek. Sok elektromos járművezető számára az állati eredetű anyagok teljes elkerülése is fontos szempont. Ezekre az igényekre válaszul a Continental szakemberei egyre inkább a fenntartható és újrahasznosított anyagokra koncentrálnak. A világos színek és a fehér árnyalatok irányába mutat az új trend csakúgy, mint a fahatású, természetes megjelenésű anyagok irányába. Ezek mind a környezetbarát gondolkodásmódot hívatottak tükrözni.


A felületi anyagot folyamatosan fejlesztik a laboratóriumban.

A Continental széles anyag-, szín-, textúra- és dekorválasztékával a fenti követelmények mindegyikét lefedi, ám ezeken felül is változatos kihívásokkal kell szembenéznie. Például a világos vagy fehér autóülésekhez használt szöveteknek ellenállónak kell lenniük a vezetők és utasok által viselt ruházat elszíneződéseivel szemben (pl. kék farmerek).


Szemrevételezés biztosítja a minőségi felületi anyagot.

Forrás: https://www.continental.com/en/press/press-releases/future-interior/

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top