Nincs esélye a hackereknek a Continental érzékelőivel szemben

A Continental már egy ideje számos gumi és műanyag termékét (tömlők és vezetékek) nyomtatott elektronikán alapuló integrált érzékelő technológiájával látja el (például állapotfigyeléshez, hatékonyság-ellenőrzéshez és folyamatszabályozáshoz). A cég együttműködést indított partnereivel „sensIC” projektnév alatt annak érdekében, hogy gumi és elasztomer termékeit még összetettebb érzékelő technológiákkal szerelje fel. A projekt, amelyet a német szövetségi oktatási és kutatási minisztérium is finanszíroz 2,9 millió euró erejéig, magában foglalja az elektromos járművek felszerelését integrált hőmérséklet-érzékelővel ellátott tömlőkkel.

Ha a gépjárművek és rendszereik integrált elektronikájáról beszélünk, akkor a magas fokú biztonság elérése egyre kritikusabb szempont. Az érzékelők, amelyek felmérik és közvetítik a fizikai adatokat (például nyomás és hőmérséklet) különösen kiszolgáltatottak a kibertámadásoknak. A Continental elektronikáit úgy tervezték, hogy kizárják a manipulációt a gyártás során, az ellátási lánc következő szakaszaiban, majd a mindennapi használat során is.

Ezt egy egyedi kialakítású beágyazási technológia teszi lehetővé, ami így egy biztonságos átfogó rendszert alkot. Az elektronika integrációját úgy végzik el, hogy a PUF áramkört (Physically Unclonable Function / fizikailag nem klónozható funkciók) részfolyamatokkal kötik a szilícium integrált áramkörhöz, majd ezt követi az egész rendszer beágyazása. A teljes alkatrész biztonsága javul a szabotázsbiztos felismerési funkció révén, amelyet véletlenszerű mintázattal ellátott speciális szervetlen fluoreszcens részecskék kevernek alkalmas anyagkomponensekbe, tömítőhatással. A projekt utolsó szakaszában az integrált rendszert a szokásos mechanikai terheléses tesztnek vetik alá, majd ezután be kell bizonyítania, hogy képes megakadályozni a kibertámadások különböző modellalapú szimulációit is.

Forrás: https://www.continental.com/en/press/press-releases/no-chance-for-hackers-251820

2021.07.09.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat