fbpx
Főoldal - Személygépjármű - Augusztusban lesz a Le Mans-i 24 órás autóverseny

Augusztusban lesz a Le Mans-i 24 órás autóverseny

2021-06-10T15:44:07+02:002021. június 10.|

0

Júniusról augusztusra halasztják a Le Mans-i 24 órás autóversenyt a koronavírus-járvány miatt. Az új időpont augusztus 21-22. lesz (június 12-13. helyett).

A rendezők azért döntöttek így, mert bíznak benne, hogy augusztusban már nézők is lehetnek a versenyen.A szervező Automobile Club de l’Ouest elnöke, Pierre Fillon azt mondta, nehéz döntést hoztak meg, de így helyes, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztonságos körülmények között, az összes szükséges egészségügyi intézkedést betartva, nézők előtt tudják megrendezni a versenyt.

Fillon hozzátette, elképzelhetetlennek tartják, hogy a legendás viadalt – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét zárt kapuk mögött rendezzék, már csak azért is, mert az új versenyautók, az úgynevezett hypercarok az idei futamon mutatkoznak be.

A Le Mans-i 24 órás futamra idén 89. alkalommal kerülhet sorTavaly, zsinórban harmadszor, Toyota autó nyert, a győztes pilótatriót Sébastien Buemi, Nakadzsima Kazuki és Brendon Hartley alkotta (Buemi és Nakadzsima 2018-ban és 2019-ben a kétszeres Formula-1-es világbajnokkal, Fernando Alonsóval kiegészülve nyert).

Forrás: EuroNews

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top