fbpx

Megmutatta, mit tud a leggyorsabbnak ígért elektromos luxusautó – videó

2020-09-04T08:42:21+02:002020. szeptember 4.|

0

Érkezik a Lucid Motors elektromos autója, amely igencsak erős időt ment a klasszikus amerikai gyorsulási próbán.

A Lucid Air elektromos autót legalább 4 éve fejlesztik, és hamarosan hivatalosan is bemutatkozhat a figyelemreméltó teljesítményre képes autó. A jövő hétre – szeptember 9-ére – tervezett premier előtt megmutatták egy rövid videón, mit tud a világ leggyorsabb, sorozatgyártású, elektromos szedánjának ígért jármű.

© Lucid

Három évvel ezelőtt már adtak némi ízelítőt a kocsiból, akkor a Lucid Air prototípusa elérte a 378 km/h-s sebességet. Most azt láthatjuk, hogy a két villanymotoros, négykerék-meghajtású és 1080 lóerős szériamodell mindössze 9,9 másodperc alatt teszi meg a klasszikus, amerikai gyorsulási versenyeken megszokott negyedmérföldes (402 méteres) távot. Jelenleg, hivatalosan, ez az első elektromos utcai autó, amely 10 másodperc alatt teljesítette ezt.

A Porsche Taycan Turbo S ugyanezt a távot 10,7 másodperc alatt teszi meg, míg a Tesla Model S Performance 10,4 szekundum alatt. (Bár, a videón ezt nem részletezik, de egy Porsche Taycan orra feltűnik az egyik képen, és egy Tesla Model S is látszik egy pillantra a rajtvonalon.)

A Lucid Air autója egyébként is sokat ígér, ugyanis a gyártója szerint a kocsijuk 830 kilométeres hatótávú lesz egy feltöltéssel, miközben egy ilyen újratöltés alig 20 percet fog igénybe venni egy megfelelően nagy teljesítményű 300 kW-os töltőről.

A Lucid Air videón látható autójában két állandó mágneses villanymotor van, a motoregységbe integrált sebességváltóval és differenciálművel, valamint egy nagyfeszültségű inverterrel, amely 900 volton működő motoregységet eredményez, amely a hírek szerint ráadásul, alig 74 kilogramm tömegű.

© Lucid Motors

Egy-egy motorja maximális teljesítménye 650 lóerő és akár három ilyen egység is elhelyezhető a Lucid Air autójának vázában. Ennek nyomán még az említett 1080 lóerős modellnél is nagyobb teljesítményű építhető.

További részletek majd szeptember 9-én derülhetnek ki a videó alapján igencsak versenyképes elektromos újdonságról.

Forrás: hvg.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top