fbpx

Lényeges változás a műszaki vizsgáknál – kizárólag online lehet jelentkezni a budapestieknek

2020-08-25T13:48:56+02:002020. augusztus 28.|Címkék: |

0

Hétfőtől csak elektronikus úton lehet időpontot foglalni egyes járművek műszaki vizsgáztatására Budapesten. – írja a Napi.hu.

Részben változik a műszaki vizsgáztatás menetrendje a fővárosban – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

Mostantól ugyanis kizárólag online lehet jelentkezni egyes esetekben a kormányhivatal felügyelete alá tartozó két állomáson történő vizsgáztatásra, korábban ezt személyesen is meg lehetett tenni. Az érintett járművek közé tartoznak a taxik, az oktatásra használt járművek, a külföldről használtan behozott járművek, az egyedileg épített járművek és a kizárólag hatóságnál vizsgálható járművek. (Eredeti cikkünkben nem szerepelt, hogy a változás kizárólag a kormányhivatalhoz tartozó két vizsgaállomásra történő jelentkezésre vonatkozik, ezért bővítettük az eredeti írást.)

A fővárosi autósok egy részét érintő, hétfőtől érvénybe lépett változtatás miatt a gyakorlatban a következőt kell tennie az érintetteknek:

A kormányhivatal érkezési sorrendben dolgozza fel a jelentkezéseket és visszaigazoló e-mailben küldi a vizsga időpontját és azt, hogy melyik műszaki állomásra kell vinni a járművet.

A műszaki vizsgához pedig a következőkre van szükség:

  • A bejelentett azonosítókkal kell rendelkeznie a járműnek.
  • Vinni kell a jármű eredeti okmányait.
  • Ha külföldről behozott autóról van szó, akkor a járműokmányok hiteles, eredeti fordítására is szükség van a speciális jogosultságok érvényesítéséhez.
  • A jármű feletti rendelkezést igazoló eredeti okiratok (például járműkísérő lap, törzskönyv) beleértve a meghatalmazást is.
  • A jármű használati jellegétől, kialakításától függő egyéb, jogszabályban előírt eredeti dokumentumokat. Például, ha taxi vagy személyszállításra használják az adott járművet.

Amennyiben a vizsgára állított jármű adatai nem egyeznek az időpont foglaláskor megadottakkal, a hatósági eljárás nem indítható, a foglalt időpont elveszik.

Forrás: napi.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top