fbpx

Jól áll a Lamborghini Urusnak, ha minél extrémebb

2020-08-10T09:16:45+02:002020. augusztus 12.|

0

Egy ennyire végletes autó, mint a Lamborghini szabadidőautója, egyébként is határokat feszegeti.

A Lamborghini Urus az olasz autógyártó első járműve, ami nem a hagyományos szupersportkocsik közt versenyez vásárlókért, hanem a szuper-SUV-k terepén. Mint a legtöbb ilyen jellegű autó esetében, létezik számos tuningkészlet is az olasz, mint például az orosz SCL Global műhelyé, amely viszonylag új szereplője ennek az iparágnak.

A tuningjuk nyomán az Urus talán még radikálisabb lett, mert az arany-zöld színek párosa még jobban kiemeli a karosszéria hatalmas elemeit és az éles formákat.

© SCL Global
© SCL Global
© SCL Global

A teljes szett 42 különálló karosszériaelemből áll, de a fő hangsúly a motorháztetőn, a diffúzoros hátsó lökhárítón, az első lökhárítón, valamint a hátsó részen és az első sárvédő új elemén van.

Két változatot is kínálnak az egyik üvegszálas szövésű elemekből áll, ami ugyan olyan súlyú mint  a gyári elemek, míg az exkluzív, karbonszálas variáns, amely a repülőgép ipar szabványai szerinti minőséget is teljesíti tartósságban és szerkezeti merevségben.

SCL Global műhelyének műve kapcsán arról nincs szó, hogy a motor teljesítményéhez is hozzányúltak volna, így az feltételezhetően maradt a 4.0 literes, biturbó, V8-assal 650 lóerős. Mindez így is elegendő ahhoz, hogy a 2,2 tonnás SUV 3,6 másodperc alatt katapultáljon 0-ról 100 km/h-ra, illetve hogy a gyorsulásnak csak 305 km/h-nál szakadjon vége.

Forrás: hvg.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top