fbpx

Hivatalos: Bővült a 2020-as F1-es versenynaptár

2020-08-26T09:28:33+02:002020. augusztus 26.|Címkék: , , , , |

0

Bejelentette a 2020-as Forma-1-es versenynaptár hátralévő futamait az FIA. Ez alapján egy újabb nagy visszatérő helyszínre is ellátogat majd a mezőny, nevezetesen Isztambulba, ahol utoljára 2011-ben versenyeztek.

Az eddig ismert naptár utolsó versenye a november 1.-jei Emilia-Romagna Nagydíj volt. Őt fogja 15.-én követni a Török Nagydíj.

Isztambul után jön majd két hét szünet következik ismételten, és a várakozásoknak megfelelően a Közel-keleti triplázással zárul majd a 2020-as F1-es világbajnoki sorozat. Bahrein két (a második Szakhíri Nagydíj néven), Abu Dhabi pedig egy futamot fog rendezni november végén és december elején. Az idény így összesen 17 futamot tartalmaz, ilyen kevés Nagydíjra pedig utoljára 2009-ben került sor.

Az Intercity Istanbul Park versenypályára még vár a homologizáció, ám ez csak pusztán formalitásnak tűnik.

“Büszkén jelentjük be, hogy Törökország, Bahrein és Abu Dhabi is részese a 2020-as Forma-1-es naptárnak. Idén a Forma-1 és a világ egy eddig soha nem látott kihívással nézett szembe, és szeretnénk kifejezni tiszteletünket az F1, az FIA, a csapatok és mindenki számára, akik lehetővé tették, hogy ez az idény megvalósuljon.” – kezdte Chase Carey

“Mind amellett, hogy csalódottak vagyunk amiatt, hogy nem tudunk számos olyan országba elmenni, ahová terveztük, de biztosak vagyunk benne, hogy jól kezdtük el az idei szezont és továbbra is rengeteg izgalmat és szórakozást ígérünk minden rajóngónknak akár a tradicionális, akár az új versenyhelyszínekről legyen szó.” – zárta.

Ezzel a bejelentéssel az is eldőlt, hogy a korábban hangoztatott esetleges őszre átkerülő Vietnam F1-es bemutatkozására még egy évet várni kell. Tehát idén csupán két kontinensre látogat el a száguldó cirkusz mezőny.

A végleges 2020-as Forma-1-es versenynaptár

forrás: racingline.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top