fbpx

F1: Megható gesztussal kezdte a Spa-i hétévégét Pierre Gasly

2020-08-28T15:12:53+02:002020. augusztus 28.|Címkék: , , , , , , , , , |

0

Az Alpha Tauri francia versenyzőjea tavalyi tragédia helyszínén lehelyezett virágcsokorral emlékezett meg elhunyt honfi- és pilótatársáról, Athoine Hubert-ről.

Autókat ugyan csak a pénteki nap folyamán láthatunk majd Spa-Francorchamps-ban, a csapatok jellemzően még az ún. nulladik napon bejárják a pályákat világszerte. A csütörtöki pályabejárás alkalmával Pierre Gasly egy csokor virággal látogatott ki a Raidillon-kanyar kijáratához, ahol egy évvel ezelőtt Anthoine Hubert életét vesztette. A Formula–2-es főfutamon halálos balesetet szenvedett franciával nagyon jó kapcsolatot ápolt Gasly: ugyanabban az iskolában sajátították el a versenyzést alapjait, sőt évekig ugyanabban az apartmanban is éltek.

Hasonló fájdalommal érintette az Alpha Tauri versenyzőjét a szintén francia Jules Bianchi öt évvel ezelőtti halála. Az azt követő években többször is virágcsokrot helyezett le a szuzukai pálya Dunlop-kanyarjához, ahol Bianchi balesete történt, így emlékezve meg Ferrari-akadémista honfitársáról.

 

A hétvégi Formula–1-es Belga Nagydíjon számos módon megemlékeznek majd Anthoine Hubert-ről: az F1-esek és az F2-esek versenyét gyászszünet előzi meg, valamennyi F1-es, F2-es és Formula–3-as autón pedig egy matricát helyeznek fel az évforduló alkalmából, a logót az érintett sorozatok kommunikációjában is megjelenik. Pierre Gasly pedig egy különleges – kifejezetten Athoine tiszteletére és a Belga Nagydíjra készített egyedi festésű – sisakban fog beszállni versenyautójába.

 

forrás: brakingnewsmotorsport.blog.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top