fbpx

VISSZAFOLYÁSGÁTLÓVAL ELLÁTOTT OLAJSZŰRŐ BETÉTEK

2020-07-07T09:37:10+02:002020. július 9.|Címkék: |

0

Az OX 982 D (Mercedes M260/264, M270/274) és az OX 560 D (BMW M57, N57) olajszűrő betéteket egy visszafolyásgátló rugalmas mechanizmussal látták el, mely visszacsapó szelep rugalmas tömítőgyűrűi nem engedik visszafolyni az olajat a teknőbe, amikor megszűnik az olajnyomás, vagyis, amikor a motor leáll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amikor újra beindul a motor, akkor az olajnyomás kinyitja a tömítőgyűrűt és az olaj gyorsan eljut a kenési pontokra. Sajnos előfordulhat, hogy a rugalmas visszacsapó szelep leválik a szűrőről, így kiszereléskor benn marad az olajszűrő házban. Ha ezt nem vesszük észre, és az új szűrőt így szereljük be, akkor a visszacsapó szelep nem nyit ki az olajnyomásra, mivel a két visszacsapó szelepnek nincs elég hely kinyitni, a motor pedig tönkremegy a kenéshiány miatt.

Ügyelni kell arra, hogy a szűrőbetét kiszerelésekor a rugalmas gyűrűt is kivegyük, illetve az új szűrőbetét beszerelésekor megkenjük a rugalmas gyűrűt, hogy beszereléskor ne sérüljön, illetve könnyen kinyisson, amikor először éri olajnyomás.

Forrás: Autotechnika, 2019 Július

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top