fbpx

Tölts újra Bosch applikációval!

2020-07-14T16:13:46+02:002020. július 16.|Címkék: |

0

Milyen vágyai lehetnek egy elektromos autó tulajdonosának? Minden esetben gyorsan szeretne találni egy üres töltőállomást, amely elérhető számára bármiféle hitelesítés, jelszó vagy regisztráció nélkül. Ezen felül hasznosan szeretné eltölteni a rendelkezésére álló időt, míg autója készen nem áll az indulásra, majd akadálymentesen szeretne fizetni. A valóságban ezek tényleg csak vágyak, hiszen a legtöbb elektromos autó tulajnak kb. 5-6 applikációt kell tárolnia a telefonján és ugyan ennyi kártyát kell magánál tartania, amelyekkel igénybe veheti a töltőállomásokat. Mindenek fejében a szolgáltatók árai nagyban különböznek.

A Bosch nemrég tűzte ki új célját, miszerint pontot tesz ennek a zűrzavarnak a végére és valóra váltja az elektromos autók használatához fűzött vágyakat. A cég belekezdett Európa legnagyobb e-töltőállomás hálózatának kiépítésébe és az ehhez járó szolgáltatás fejlesztésébe. Jelenleg több, mint 150 000 töltőállomást fed le ez a szolgáltatás 16 különböző ország területén. A regisztrációhoz, a töltéshez és a fizetéshez csak néhány kattintás szükséges, a költségek átláthatóságáról nem is beszélve.

A jelenlegi hálózat egymástól független szolgáltatók töltőállomásaiból adódik össze, akik szerződést kötöttek a Bosch-al. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen alkalmazás segítségével igazodjanak el az állomások között. A hálózat folyamatosan gyarapodik, becslések szerint 2020 végére már 200 000 állomást fed majd le Európa szerte.

Májusban 288 különböző díjszabás volt érvényben egyidőben csak Németország területén. A Bosch alkalmazás felhasználói könnyedén összehasonlíthatják ezeket a tarifákat és a felhasználási feltételeket is (pl.: csatlakozó típusa) egyetlen oldalon. Egyetlen szolgáltató kártyájára sem lesz szükségük többé, kizárólag a Bosch alkalmazásába kell bejelentkezniük. A fizetés szintén az alkalmazáson belül történik biztonságosan, a megadott bankkártya adatok alapján.

A jövőben sok izgalmas újdonság lesz még elérhető a szolgáltatás keretein belül. A Bosch integrálni fog egy navigációs platformot is az alkalmazásba, amely valós időben érzékeli a töltőállomások használatát, így amennyiben valaki előtt foglalttá válik a kiszemelt egység, úgy a navigáció azonnal újra-tervezi azt útvonalat egy másik szabad állomáshoz a közelben. A felhasználó beállíthatja majd azt is, ha egy étteremhez vagy ingyenes WIFI hálózathoz közel eső állomáson szeretné tölteni autóját.

Forrás: https://www.bosch-presse.de/pressportal/de/en/bosch-recharging-services-key-to-more-than-150000-charge-spots-throughout-europe-212672.html

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top