fbpx

Lezárult egy korszak az autógyártás történelmében

2020-06-30T09:31:05+02:002020. július 1.|Címkék: , , , , |

0

Vége egy 116 éves korszaknak: legyártották Zwickauban az utolsó belső égésű motoros autót.

 

1904 óta gyártanak autókat Zwickau autógyárában, és ezalatt sok nagy fordulatot megélt a szászországi üzem. Ami állandó volt, az a belső égésű motor az itt gyártott autókban, de ennek immár vége: egy Golf R Variant lett az utolsó ilyen, ami kigurult a gyárból, ezután már csak villanyosok készülnek itt.

Még 1904-ben indult az autógyártás Zwickauban. A Horch kezdte a sort, de hamar bejött az Audi a képbe. Sok más mellett készült itt Trabant is, nem kevés: 1957 és 1991 között hárommillió gurult ki innen, majd a Volkswagen vette át a terepet szűk harminc évre, ami alatt hatmillió autót gyártott le a telepen. A jövőt is ők írják tovább, sőt, már elkészültek itt az első ID3-asok, amikből jövőre 330 ezret gyártanának le a nagy múltú gyárban.

A VW 1,2 milliárd eurót pumpál az üzembe, hogy évi több százezres mértékben tudjanak itt villanyautót gyártani. A MEB platformra épülő autók gyártókapacitásának kialakítása óriási meló, 8000 alkalmazottat kell átképezni hozzá és szinte az egész gyártelepet újra kell gépsorozni.

 

Forrás: totalcar.hu

Szerző: Máth Dávid

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top