fbpx

Korszerű Delphi integrált áramkör az üzemanyag-befecskendezéshez

2020-07-06T12:56:22+02:002020. július 8.|Címkék: |

0

A Delphi Technologies 2020 április 28.-án Automotive News 2020 PACE díjat nyert új integrált áramköréért, amelyet kifejezetten üzemanyag-befecskendezéshez fejlesztett. Gyártmányuk „DIFlex ASIC” névre keresztelték.

A DIFlex napjaink egyik legjobb elektronikus üzemanyag-szabályzó megoldása, amely költséghatékonyan is képes eleget tenni az autógyártók elvárásainak. Kivételes rugalmassága és diagnosztikai vezérlése optimalizálja az égést a nagyobb hatékonyság és az alacsonyabb kibocsátás érdekében.

A DIFlex összehasonlítva a régebbi generációs integrált áramkörökkel:

  1. Telepítési költsége 20 %-kal olcsóbb
  2. 25%-kal csökkentett szoftver komplexitás
  3. Az injektorhajtás rugalmasságának tízszeres javulása
  4. A diagnosztikai képességek háromszoros növekedése

Ez hihetetlen előrelépés az autógyártók számára, mivel olyan lehetőségeket kínál, amelyek elengedhetetlenek a járművek üzemanyag-fogyasztásának és károsanyag-kibocsátásának javításához.

A DIFlex egyedülálló kialakításának köszönhetően gyakorlatilag korlátlan számú virtuális jelet képes generálni. Ezzel az injektor teljesítményét optimalizálja az égési esemény számára. Szabadalmaztatott technológiája lehetővé teszi, hogy az lépést tartson a motor technológiájának változásaival anélkül, hogy a motorvezérlő egységet (ECU) cserélni kellene. Mindezek mellett fejlett diagnosztikája lehetővé teszi a hibák helyének pontos meghatározását és a problémák valós idejű észlelését.

A rugalmas és alkalmazkodó kialakítás azt is jelenti, hogy ugyanaz az integrált áramkör alkalmazható benzin és dízelmotorokban egyaránt, bármilyen hengerszámmal vagy konfigurációval, a könnyű tehergépjárművektől a nehéz tehergépkocsikig. Ez lehetővé teszi az autógyártók számára, hogy egyetlen hardveres megoldással lefedjenek több motorcsaládot.

Forrás: https://www.delphi.com/newsroom/press-release/delphi-technologies-advanced-integrated-circuit-fuel-injection-wins

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top