fbpx

Bosch forradalmi újítás navigációkhoz

2020-07-06T11:28:38+02:002020. július 6.|Címkék: |

0

Valószínűleg minden sofőrrel megtörtén már legalább egyszer életében, hogy egy forgalmas és ismeretlen útszakaszon megszakadt a navigáció GPS kapcsolata pont, amikor a legnagyobb szükség lett volna rá. Szerencsére az ehhez hasonló szituációktól már nem kell tovább tartani, hála a Bosch új érzékelőjének, az SMI230 – nak.

Ez a rendkívül pontos érzékelő folyamatos információval látja el a navigációt az autó sebességéről és irányváltozásairól. Ezek az információk egyesítve a hagyományos GPS adatokkal, zavartalan navigációt biztosítanak minden helyzetben. Példának okául amint behajtana a sofőr egy alagútba, ami lefedi a GPS jeleket, az SMI230 azonnal működésbe lépne és meghatározná, hogy éppen merre és milyen sebességgel halad az autó a kijelölt útvonalon.

Arra az esetre, ha nem lenne elegendő, hogy a Bosch új érzékelője mentesíti navigációnkat az akadozások alól, a cég sok más hasznos funkcióval ruházta még fel nekünk. Képes például érzékelni egy baleset bekövetkeztét és automatikusan segélyhívást indítani ilyenkor. Mindezek felett még az apróbb rezgéseket és külső behatásokat is képes olyan pontosan azonosítani, hogy a riasztó rendszerrel összekapcsolva akár tökéletes lopásgátlóként is üzemelhet.

Érdekes megemlíteni az érzékelő pár jellegzetességét:

  • Mérete mindösszesen: 3 mm × 4.5 mm × 0.95 mm
  • Működéshez szükséges ellátás: 4 – 3.6 V
  • Tényleges fogyasztás:15 mA
  • Mínusz 40 °C és plusz 105 °C között működőképes

Források:

https://www.bosch-presse.de/pressportal/de/en/always-in-position-how-a-bosch-semiconductor-chip-is-revolutionizing-navigation-212544.html

https://www.bosch-semiconductors.com/media/automotive_mems_sensors/pdf/bosch_mems_inertial_sensor_smi230_product_info_sheet.pdf

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top