fbpx

A vidám szürkület

2020-07-14T09:14:53+02:002020. július 16.|Címkék: |

0

A 2020.06.20.-án valóra vált álom valamikor nagyon régen kezdődött, még a kétezres évek elején, mikor pilótánk egy utcai Lada 2105-öt vezetett.

Megvolt a típushoz a családi kötődés és az a pillanat is örökre bevésődött, amikor a debreceni salak versenyen a VFTS jobbra kint 1-es váltója libabőrös élményt adott, így innen kezdődik a történet.

Azóta eltelt pár év, a motorsport és a versenyautók mindig is fontosak voltak, de saját Ladám sosem volt. Aztán tavaly eljött a pillanat, amikor kitaláltam hogy szeretnék indulni a 24 órás amatőr rallycross versenyen Nyirádon. Csapatot gyorsan sikerült verbuválni és elkezdtük keresni az ideális Ladát mert csak az jöhetett szóba. Végül meg is találtuk Pécsett.

Ahogy az autó a Dave’s Garage-ba került elkezdtük a felkészítést, de mint kiderült nem tudtunk indulni a 2019. szeptemberi viadalon (a 2020-ast pedig a járvány helyzet hátráltatja) így az autó alaposabb felkészítésen esett át, aminek 2020. július 18-án értünk a végére. Az autó elkészült és gurult, készen állt az első éles bevetésére Tökölön.

Az érzés leírhatatlan emlékeket hagyott bennem. A bukócsöves Lada olyan volt, azt csinálta és adta amire vágytam és amit szerettem volna. Egy gyerekkori álom beteljesülését. Minden méter ajándék és élmény volt Vele. Bár picit hamarabb kellett befejeznünk, mint gondoltuk, de így is csodás napot zártunk!

Köszönet és hála érte mindenkinek, aki segített abban hogy ez az álom valóra váljon.
Nagyon sok munkával járt és rengeteg segítséget kaptam, amiért nagyon hálás vagyok.

Szeretném külön megköszönni az Inter Cars Hungária Kft.-nek, hogy minden tőlük telhető módon segítségemre voltak.

Vajland Tamás

Fotók: MRY SPORTFOTO

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top