fbpx

A Formula-1 fekete napja: Ma 5 éve hunyt el Jules Bianchi

2020-07-17T13:25:34+02:002020. július 17.|Címkék: , , , , , , |

0

2015. július 17-én a francia F1-es pilóta feladta a küzdelmet, az égi versenypályák felé vette az irányt. Egy rettentően szomorú nap a motorsportban. 5 évvel ezelőtt ezen a napon hunyt el Jules Bianchi, a Ferrari junior-pilótája, aki előtt egy ígéretes és szép karrier állt.

Jules Bianchi – A Lost Star – ThePitcrewOnline

Jules Bianchi már nem lehet velünk. A Marussia pilótája az esős Japán Nagydíjon egy munkagépnek csapódott, és olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy gyakorlatilag azonnal kómába esett. Az orvosi stáb tagjai minden tőlük telhetőt megtettek, és noha a sebészeti beavatkozások sikeresek voltak, Bianchi visszafordíthatatlan agyi károsodásokat szenvedett.

A motorsportban mindenkit megrázott az, ami Bianchival történt, és a versenyzőtársak ráébredtek arra, hogy minden egyes pályán eltöltött másodpercben kockáztatják az életüket, még ezekben a modern időkben is, amikor a biztonsági szint sokkal nagyobb, mint azelőtt bármikor is volt.

“Mély szomorúsággal tudatják Jules Bianchi szülei, Philippe és Christine, valamint a testvére, Tom, és nővére, Melanie, hogy Jules tegnap este elhunyt Nizzában. Jules egészen a végéig harcolt, mint mindig, de ma számára a csata véget ért.” – szólt az akkori szomorú közleméyny.

“A fájdalmunk hatalmas és leírhatatlan. Szeretnénk megköszönni a nizzai kórház orvosi személyzetének a munkáját, akik szeretettel és odaadással ápolták Julest. Ezzel együtt köszönetet mondunk a japán kórháznak is, ahol közvetlen a baleset után viselték gondját Julesnek. Az összes többi orvosnak is köszönetet mondunk, akik az elmúlt hónapokban valamilyen formában részt vettek Jules ápolásában.” – írták 5 évvel ezelőtt ezen a napon.

Jules Bianchi, Marussia MR03

Jules Bianchi, Marussia MR03

Fotó készítője: Andrew Hone / Motorsport Images

“Továbbá köszönjük Jules kollégáinak, barátainak, rajongóinak, és mindenkinek, akik demonstrálták a szeretetüket felé az elmúlt hónapokban, ami nagy erőt és segítséget jelentett számunkra ezekben a nehéz időkben. Nagyon sok embert érintett meg mindaz, ami Julesszel történt. Szeretnénk megkérni az embereket, hogy tartsák tiszteletben a magánéletünket ebben a nehéz időszakban, miközben megpróbáljuk feldolgozni Jules elvesztését.” – zárult a közlemény.

A nagyon tehetséges pilóta 2013 és 2014 között versenyzett a Forma-1-ben a Ferrari támogatásával. Összesen 34 startnál állt ott az F1-ben, és ő volt az első, aki pontot szerzett a Marussia istállónak.

Ez a pontszerzés a 2014-es Monacói Nagydíjon történt, amivel beírta magát a történelemkönyvekbe. A Ferrarinál minden esélye meg lehetett volna arra, hogy megkapja az egyik gyári ülést, és talán még mindig ott lehetne. Évekkel később Charles Leclerc, Bianchi keresztfia egy hasonló karrier részeként ülést kapott a Ferrarinál, ahol azonnal sztárrá vált.

forrás: Motorsport.com

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top