fbpx

A Daimler applikációja megmondja kell-e nekünk elektromos autó

2020-07-28T15:37:33+02:002020. július 29.|Címkék: , , |

0

Az alkalmazás már három éve létezik, ennyi idő alatt 1,6 millió felhasználója volt. A folyamatos frissítések segítségével még biztosabban hozhatunk döntést az elektromos autó vásárlásával kapcsolatban, sőt, akár már a töltést is modellezhetjük a telefonunkkal, hogy megtudjuk, tényleg sokat kell-e várni a töltésre.

A Daimler által fejlesztett EQ Ready App azt vizsgálja, hogy az adott sofőrnek milyen a vezetési stílusa, mekkora távokat tesz meg az autóval, és egyáltalán hogyan használja a járművét. Ezekkel az adatokkal segíti a felhasználót abban a döntésben, hogy érdemes-e elektromos autóra váltania. A folyamatosan fejlődő applikáció ma már harminc országban elérhető, és a töltőhálózat fejlettségét is méri, illetve modellezi magát a töltést.

Az egyik most debütáló fejlesztés egy hétnapos kihívás (7-day challenge), melynek során mindennap elemzi az alkalmazás a naponta bejárt útvonalat, majd ezek alapján mondja meg, hogy melyik elektromos vagy plug-in hibrid Mercedes modell lenne a felhasználógóhoz leginkább illő. Az alkalmazás csak a felhasználó hozzájárulásával gyűjt adatokat a vezetésről, és kizárólag olyanokat, amihez engedélyt kért.

Útvonaltervezésre is jó

Az alkalmazás arra is használható, hogy a töltőhálózat és a forgalom figyelembevételével megtervezze a leghatékonyabb útvonalat a kiindulópont és a célállomás között.

Az eddigi 1,6 millió felhasználó adatai alapján azt is tudjuk, hogy az elemzett útvonalak 90 százaléka rövidebb volt 50 kilométernél, a 96 százaléka pedig 100 kilométernél volt rövidebb. Így a Daimler közleménye szerint az összes út 90 százaléka elég rövid ahhoz, hogy a Mercedes valamelyik plug-in hibrid modellje tisztán elektromos üzemben megtegye azt.

Forrás: autopro.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top