fbpx

ZF elektronikus vezérlésű lengéscsillapítók

2020-06-04T09:48:35+02:002020. június 8.|Címkék: , |

0

A ZF 2020-ban jelentősen bővíti a Sachs CDC (Continuous Damping Control) lengéscsillapítók termékkínálatát. A CDC az egyik legelterjedtebb elektronikus futómű rendszer a személygépjárművek esetében. Ezek a high-tech lengéscsillapítók egyre több műhely figyelmét vonják magukra, mivel jelenleg nem áll rendelkezésre alacsony minőségű cserealkatrész a pótlásukra.

A CDC lengéscsillapítók használatával a járművezetők személyes preferenciáik alapján választhatnak különböző futómű-beállításokat, amikor csak kedvük tartja. Ezzel szemben a hagyományos lengéscsillapítók az adott beállítást (alap vagy sport) diktálják, miután a járművet konfigurálták. Ebben az esetben változtatni csak új alkatrészek beszerelésével lehetséges.

A Sachs CDC lengéscsillapítók elektronikusan vezérelt mágnesszelepekkel vannak ellátva, amelyek egy másodperc töredékén belül beállítják az optimális csillapítási erőt. Ez kiemelkedő vezetési kényelmet ad a sofőrnek a stabilitás elvesztése nélkül, legyen szó egy kitérő manőverről vagy akár egy vészfékezésről. Ilyen esetekben a CDC rendszer automatikusan és villámgyorsan vált át egy „kemény” beállításra.

A ZF bővített termékkínálatának köszönhetően az elektronikus vezérlésű lengéscsillapítók már nem csak a luxus és a kompakt típusú autókban lesznek elérhetőek, hanem a kisebb modellekben is (ilyen például az új Volkswagen Polo).

Ugyan a CDC lengéscsillapítók több meghibásodási forrást hordoznak magukban, mint például a mágnesszelepek, kábelek és csatlakozók kopása, a rágcsálók harapása és a korrózió által okozott károk, viszont az elektronikus lengéscsillapító rendszer hibáira fényjelzés hívja fel a sofőr figyelmét. Ezzel szemben a hidraulikus lengéscsillapítók folyamatosan veszítenek a teljesítményükből és nem adnak tájékoztatást arról, hogy érdemes lenne őket megnézetni.

 

 

Forrás: https://press.zf.com/press/en/releases/release_16514.html

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top