fbpx

Szigorít módszerén az Euro NCAP, kevesebb autó érheti el a legmagasabb biztonsági minősítést

2020-06-03T15:29:38+02:002020. június 5.|Címkék: |

0

Az európai autók töréstesztjeit végző szervezet a korral haladva új feltételeket is bevezet.

Az európai új autók biztonságát felmérő EURO NCAP 2020-ra módosította az előírásait, új tesztekkel és némi változtatással vezénylik majd le töréstesztjeiket. Ezek egyike egy új, mozgó akadály, mely egy 23 éve szolgáló felmérésüket váltja majd,

Ennek a célja felmérni, mennyire védi az utasokat az autó, és hogy a frontrész felépítése hogyan járul hozzá a sérülésekhez. Emellett a szervezet a világ legmodernebb, közepes méretű, Thor névre hallgató tesztbábuit fogja használni.

A sofőroldali ütközések is máshogy fognak kinézni, más sebességgel, más tömegű test fog az autókba csapódni, így növelve a teszt komolyságát. Újdonságként az utasoldalról is tesztelni fognak, hogy lássák, a sofőrülések és az oldallégzsákok milyen hatással vannak baleset esetén.

A biztonsági segédlet kategóriába már a sofőr figyelmét és fáradságát nyomon követő rendszerek is bele fognak tartozni a vezetési segédletek és az automata vészfék mellett, új teszthelyzetekkel, hogy a gyártókat ezek fejlesztésére késztessék.

Végül, de nem utolsó sorban, a baleset utáni biztonsága is mérve lesz a kocsiknak nemzetközi előírások alapján. Amennyiben az autó megfelelő vészjeleket küld a hatóságoknak, pluszpontot kap. Emellett az utasok kiemelését, az elektromos kilincseket és egyebeket is felmérik a tesztek során.

 

Forrás: hu.motor1.com

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top