fbpx

ZF – Sachs

2020-05-15T09:49:48+02:002020. május 18.|Címkék: , , , |

0

A ZF javítóipari alkatrész palettája mindig gazdagodik, három terméket, termékcsoportot emelünk ki a sorból.

Sachs márkanév alatt jelent meg a hidrodinamikus nyomatékváltó hidraulikus egység (a hazai szakzsargonban a konverter- vagy vandleregység) gyári felújított változata ➊ ➋. Ma 120 referenciatétele van kiemelten a BMW, Ford, Mazda, VW csoport, Volvo típusaihoz. Álljon itt egy példa: Sachs-szám: 0700 374 801; gyári szám: W254S-WK; keresztreferencia: Skoda és VW 01V 323 593; autótípusok: AUDI A4 (8E), A6 (4B), Skoda Superb 1 (3U4).

1.

2.

A letétösszeges cseredarabos rendszerben a műhelyhez érkező felújított konverter dobozába kell a lecserélt vandlert tenni és a gyártónak visszaküldeni. A gyári ellenőrzés után az árban foglalt cseredarabletétet (kreditet) visszautalják.

A ZF tengelykapcsoló- és váltóaktuátorokat széles választékban kínál.

A kuplungműködtetők lehetnek elektrohidraulikusak és elektromechanikusak ➌. A kínálatból felsorolunk néhány járműtípust, melyekhez elérhető tengelykapcsoló működtető elektrohidraulikus egység: Dacia, Smart, Citroen, Peugeot, DS, IVECO, Nissan, Seat, Skoda, VW, DAF, MAN.

3.

 

Például a Dacia típusaihoz (Duster, Logan II, Logan MCV II, Sandero II) 3980 000 020 cikkszámon.

Ugyancsak Sachs márkanév alatt BMW motorkerékpárokhoz tengelykapcsoló alkatrészeket (súrlódótárcsa, tányérrugó, nyomólap, ház stb.) egyes tételekben és kitben is forgalmaznak ➍. A kínálat lefedi szinte a teljes motorpalettát.

4.

 

ZF TRW „Electric Blue” – a villanyautók fékbetétje

A fékbetét, amely védi a környezetet, miközben elnyeli a zajt? A ZF TRW márkája ezt bizonyítja az új, elektromos járművekhez optimalizált „Electric Blue” fékbetétekkel ➎. A motor zajának hiánya miatt a villamos járműben a belső fékzaj egyértelműbben dominál. A TRW „Electric Blue” fékbetétek számos NVH tesztet (zaj, rezgés, keménység) végeztek a fékbetétek zajviselkedésének mérésére. Ezeknek a teszteknek a pozitív eredményei azt mutatják, hogy az „Electric Blue” fékbetétek az elektromos járműben alacsony zajszintet és alacsony rezgést biztosítanak. Egy speciális bevonat és gumírozott tartozékok megakadályozhatják a lehetséges fékzajt. A fékpor mennyisége is 45%-kal kisebb. Az új fékbetéttel a villanyautó-piac 97%-át kívánják lefedni.

A kiállítás ZF-standján tett látogatásunkkor kaptuk a hírt, mely világméretben is jelentős és melyre sokan felkapják a fejüket: a ZF Friedrichshafen AG, még formális jóváhagyásra várva, megvásárolta a WABCO vállalatot. A WABCO Holdings Inc. a haszongépjárművek fékrendszerének, járműbiztonsági rendszereinek, a vezetőtámogató rendszereknek, erőátvitel-automatizálásának, aerodinamikájának fejlesztésében az elsők közé tartozó nemzetközi nagyvállalat. Múltja közel 150 éves, visszavezetve George Westinghouse forradalmi találmányáig, a vasúti légfék gyártásáig. A cég neve is innen ered: WABCO = Westinghouse Air Brake Company. Csak remélhetjük, hogy ez a rangos név nem tűnik el az automobilizmus világából.

 

Forrás: Autotechnika, 2019 Május

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top