fbpx

Valeo Rescuer

2020-05-22T11:06:20+02:002020. május 25.|Címkék: |

0

2020 Március 26.-án Párizsban közlekedésbiztonsági innovációs díjjal jutalmazták a Valeo „Rescuer” névre keresztelt új termékét.

Napjaink 2 évnél fiatalabb autóiban már kötelező jelleggel megtalálhatóak a beépített segélyhívó rendszerek, amelyek képesek érzékelni a balesetet, és automatikusan összekapcsolni minket a készenléti szervekkel.

Mivel a Valeo a közúti biztonságot tartja a legfontosabb szempontnak fejlesztései során, így létrehoztak egy olyan segélyhívó készüléket, amely kompatibilis a 2 évnél idősebb autó-modellekkel is amellett, hogy teljes mértékben megfelel az Európai szabványoknak.

A Valeo Rescuer egy nagyon felhasználóbarát megoldás, amelyet elegendő egyszerűen bedugni a szivargyújtóba (12V), és az egyből biztosítja a gyors kapcsolatot a készenléti szervekkel, egy egyedi Valeo mobilapplikáción keresztül.

A készülék funkciói többek között:

  • automatikusan és autonóm módon érzékeli a baleseteket, beépített gyorsulásmérőjének és giroszkópjának köszönhetően
  • GPS segítségével pontosan meghatározza a jármű tartózkodási helyét
  • a tulajdonos SIM kártyáján keresztül képes továbbítani a kulcsfontosságú adatokat a jármű azonosításához és megtalálásához
  • mikrofonnal és hangszóróval is fel van szerelve, ezzel biztosítva a gyors és egyszerű kommunikációt, továbbá hangutasításokat is képes értelmezni a felhasználó anyanyelvén
  • szükség esetén 95 másodpercen belül képes vonalba kapcsolni a készenléti szerveket

Vészhelyzetekben minden másodperc számít, és ezt szemelőt tartva a Valeo a válaszidő nagymértékű csökkentésére törekedett, mikor megalkotta új Rescuer készülékét, amely talán már idén elérhető lesz vásárlóink számára.

Forrás: https://www.valeo.com/en/valeo-receives-road-safety-innovation-award-for-valeo-rescuertm/

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top