fbpx

Hivatalos: eltűnik az egyik legizgalmasabb Ford

2020-04-27T10:17:43+02:002020. május 1.|Címkék: , |

0

Az egyre szigorúbb kibocsátási előírások arra kényszerítik a Fordot, hogy lemondjon a következő generációs Focus RS-ről.

A Ford Europe hivatalosan is megerősítette a brit Autocarnak, hogy nem fejlesztik a negyedik generációs Focus RS-t, egyben a modell jellegzetes jelölését is visszavonultatják.

Annak érdekében, hogy a cég megfeleljen az EU új károsanyag-kibocsátási szabványainak és a flottaátlagát 95 g/km CO2 alatt tartsa, elektromos erőátvitelt kellene terveznie a következő Focus RS-be, amely a várható alacsony eladási mutatók mellett már nem éri meg a befektetést.

A Ford mostanra jelentős összeget fektetett be a hatékonyság szempontjából kulcsfontosságú hibrid hajtásláncok fejlesztésébe és kisebb modelljeiben el is kezdte ezeket alkalmazni: ilyen rendszer került a legújabb Focus, Kuga és az új Puma SUV modellekbe is. Ugyanakkor a gyártó szerint a Focus RS hibrid hajtásra váltása szükségessé tenné egy új motor kifejlesztését is, amely túl specifikus és nehezen adaptálható a márka többi modelljéhez. A jelenlegi 2.3 literes EcoBoost blokk a mostani formájában pedig értelemszerűen már nagyon messze van a gyártó által kitűzött CO2 céloktól.

A Focus RS három generációt ért meg és mindhárom komoly szereplője volt az erős kompakt sportkocsik mezőnyének, amelyek fejlesztésébe komoly költséget invesztáltak a gyártók. Ennek nyomán pedig olyan izgalmas megoldások születtek, mint a legutóbbi Focus RS-ben a gombnyomásra aktíválható drift mód.

Forrás: hvg.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top