fbpx

2 évet töltött az óceán fenekén ez az autó

2020-04-27T10:14:51+02:002020. május 1.|Címkék: , , |

0

Több mint 80 konténer töltött 22 hónapot az óceán mélyén, mert a hatalmas viharban leestek a teherhajó fedélzetéről.

Amerikából éppen Ausztráliába tartott a YM Efficiency nevű teherhajó, amikor pusztító vihar csapott le rá a Csendes-óceánon. A természeti csapás mellett komoly károkat is szenvedtek, mert a megtépázott rögzítőrendszer miatt 81 konténer esett le a hajóról 25 kilométerre az ausztráliai Newcastle városától. Ezek mellett több konténer megrongálódott.

A leesett konténerek aztán 22 hónapot töltöttek az óceán mélyén, amiből sejthető, hogy a benne lévő szállítmány milyen állapotban került elő. A legtöbb rakomány rögtön szemét lett. Akadt két Chevrolet Silverado is ezek között, melyeket Ausztráliába szállításuk után jobbkormányossá alakítva értékesítettek volna közel 30 millió forintnyi ausztrál dollárért.

A konténerek több mint 120 métert zuhantak, ezért már a becsapódáskor sejthető volt, hogy a tartalmuk nem éli túl. Ez után következett majdnem két évnyi áztatás az óceánban, ami szintén nem tesz jót a termékeknek. Legalább 62 konténert fog felhozni április végéig az Ausztrál Tengerészeti Biztonsági Hatóság.

Forrás: vezess.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top