Elektromos autót csinálnak a legszebb Alfa Romeóból

3,4 másodperces gyorsulást ígér, de csak 320 km-s hatótávot. Utóbbi nem igazán lényeges, főleg, amennyire gyönyörű lesz a Totem Automobili modern Alfa Romeo GT-je.

1963-ban a Frankfurti Autószalonon tartották az Alfa Romeo GT premierjét, ami tulajdonképp a négyajtós Giulia alapjaira épített gyönyörű, kétajtós kupé. A formatervéért a Bertone stúdió, egész pontosan maga Giorgetto Giugiaro felelt. Ez az autó a mai napig az egyik legjellegzetesebb Alfa Romeo és talán egyike a legszebbeknek is, nem véletlenül népszerű veterán.

Alfaholicsnak nevezik azt a vállalkozást, ahol még mindig készítenek ilyen Alfa Romeókat azoknak, akik temérdek pénzt áldoznak arra, hogy egy nagyon patent, minden elemében új, mégis régies pályagépük legyen. Most újabb cég vette elő a GT-t, de a Totem Automobili nagyon másképp nyúl hozzá.

Szinte minden elemében új autót terveztek, és erre már csak azért is szükség volt, mert nem belső égésű motor hajtja majd. A Totem Alfa Romeo GT-je bizony elektromos lesz. Minden jel szerint a legszebb villanyautó, amit valaha gyártottak.

Csak 10%-át tartják meg az Alfa Romeo GT Junior eredeti vázának, amiből aztán a Totem GTelectric születik. Az autóhoz új, teljesen alumínium platformot és szénszál erősítésű műanyag karosszériaelemeket készítenek. Az egész sokkal merevebb lesz, amit a nagy teljesítmény is indokol majd, plusz így tudják a lehető legalacsonyabban tartani a súlyát. Elvégre nehézségnek ott lesz benne az akksicsomag.

50,4 kWh-os, folyadékhűtéses akkumulátor (350 kg) kerül a GT-be és egy elektromotor a hátsó tengelyre. Az autó 518 lóerőt és 940 Nm nyomatékot tud majd és 3,4 másodperces százas sprintidőt. Normál sebességgel úgy 320 kilométeres hatótávot.

Elöl MacPherson, hátul multilink lesz a felfüggesztése, állítható Bilsteinekkel. Igény esetén elektronikusan vezérelt. Nem zárkóznak el a légrugós futóműtől sem. A külsejéhez hasonlóan a belső is retrós lesz, de a nappabőr mellett modern elemek, digitális kijelzők is megjelennek majd a GT-ben.

https://www.instagram.com/p/B9Pk5-BIom_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Forrás: vezess.hu

2020.04.27.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat