fbpx

Autót talált a földben egy férfi kertészkedés közben

2020-04-16T11:02:57+02:002020. április 17.|Címkék: , |

0

Az 1950-es években készült Fordból nem maradt épségben sok alkatrész, a ház tulajdonosa nem tudott róla, mi van a föld alatt.

John Brayshaw a tavasz beköszöntével elkezdte kicsinosítani az angliai Heckmondwike településen található otthonát, melyet hat hónapja vett. A 40 éves férfi hat hónapja vette meg a telket, és rendbe akarta szedni a kertet, melyet oszlopok lehelyezésével kezdett volna.

Az ásó azonban nem ment túl mélyre. Mint kiderült, egy eltemetett autó akadályozta meg őt a munkában, melyet azóta már fel is tárt. Egy Ford Populart talált az udvarban, melyet valamikor régen az oldalára borítva ástak el egy 2-3 méter mély gödörbe. “Ilyesmit nem talál az ember mindennap. Gyakorlatilag a kertem közepén található a kocsi” – mondta John. “Szeretném kiszedni onnan, de nem hiszem, hogy ez kézi erővel megoldható lenne.”

A Ford Popular a brit közutak egyik leggyakoribb autója volt az 1950-es és ’60-as években. A föld alatt talált példány egy 103E néven futó modell, melyet 1953 és 1960 között gyártottak az Egyesült Királyságban. A 1,2 literes motorral szerelt 30 lóerős, három sebességes autó népszerűségét olcsó árának köszönhette.

A John kertjében fellelt autó szinte maradéktalanul került elő, még a motor sorozatszáma és a rendszám is meglett. Persze a nedves talajban töltött idő kikezdte a gépet, csoda, hogy a rozsda nem ette meg teljesen az autót.

Forrás: vezess.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top