fbpx

400 lovas lehet a zöld rendszámos izom Peugeot

2020-04-03T13:07:28+02:002020. április 7.|Címkék: , , , , |

0

Az egyik legkívánatosabb sportlimuzin lehet a piacon a Peugeot 508 PSE.

A Peugeot közzétett néhány igazán ígéretes képet hamarosan érkező sportos modelljéről, az 508 Sport Engineeredről. A felvételek a franciaországi Le Castellet versenypályán készültek, és az már most is jól látszik, hogy a mostani 508-as igazán jó alap volt formailag egy sportos limuzinhoz.

Jelenleg annyit tudni a kocsi műszaki hátteréről, hogy egy plug-in hajtású autó lesz, amelyben egy 1.6 literes motor mellé teszik az elektromos hajtást, amely mindkét tengelyt hajtja majd. A várható rendszerteljesítmény 400 lóerő körül alakulhat.

Mindez annak fényében egyáltalán nem meglepő, hogy a múlt héten mutatták be a DS9 modellt, amely a Citroenből önállósult francia prémium márka modellje, és abban is ugyanez a hajtáslánc van. Igaz, ott valamivel visszafogottabb, 360 lóerős teljesítménnyel. A DS 9 zéró emisszió üzemmódban 40-50 km-t tud megtenni (WLTP), köszönhetően a 11,9 kWh kapacitású akkumulátornak, ami a jelenlegi feltételek mellett elég a zöld rendszámhoz is.

Az ismert paraméterek alapján a kocsi valamivel 4 másodperc feletti idővel lehet 100 km/h-s tempón álló helyzetből, míg a maximális sebessége 250 km/h. Mivel hibrid rendszere van, érdekes lehet még, hogy milyen tempóra képes csak elektromos módban. Ezt az információk alapján akár 190 km/h-s sebességig is teszik.

A modell bemutatója idén a Párizsi Autószalonon lesz a jelenlegi tervek szerint.

Forrás: hvg.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top